Basenleri İnceltmek İçin Neler Yapılabilir

Son güncelleme: 08.12.2010 09:47
  • basen eriten yiyecekler - kalça ve karın yagı erimesi - kalça yağları yakıcı formül - karın yağının erimesi - basende ve karın bölgesinde yaglanmaya çözümler - bel ve basen incelme



    Basenleri İnceltmek İçin Neler Yapılabilir
    Basenleri inceltmek için ilk yapacağımız şey yeterli ve dengeli beslenmektir. Vücudumuzun ihtiyacı olan bütün besin öğelerini almalıyız. Altını çizerek söylemek gerekir ki aç kalarak kilo verilmez kilo alınır.

    Basenleri eritmek için o bölgeye yönelik aktiviteler var. Mesela direnç egzersizleri hem kalçada ki hemde o bölgede ki kasları güçlendirebilirsek yağ yakımı daha üst sürelerde olur. Ama 6 hafta boyunca direnç egzersizleri yapılması gerekiyor.
    Kadınlarda bu konuda ki en büyük korku ise kaslanma korkusur. Kaslanırlarsa çirkin göreneceklerini sanırlar ama kadınlar genetik olarak o kadar kısa sürede çok aşırı şekilde kaslanmazlar. Kadınlar yağları eritip kas yaptıklarında daha terli toplu gözükürler. Yağlar gibi yaygın olmaz kaslar.

    Bir terazinin bir kefesine 1 kilo pamuk koysunlar, öbür kefesine 1 kilo kurşun koysunlar. Pamuk yağ, kurşun kastır. Giden 1 kilo yağ kalça bölgesinden gider. Ama gelen 1 kilo kas kurşun gibi küçülür, genişlemez, bu endişeden uzak dursunlar.

    Kalça bölgesindeki yağlanma için ne yapılabilir
    Kadınların en büyük problemlerinden birisi de kalça, basen bölgelerinin yağlanmasıdır. Bunun da en büyük nedenlerinden birisi genetik yapıdır. Kadınlarda ki östrojen hormonları kalça ve basenlerin daha fazla yağlanmasına sebep oluyor. Burada ki yağlar doğum esnasında kadına artı bi avantaj sağlasa da bunun aşırısı da zararlı olmaktadır.

    Kalçayı eriten sihirli bir beslenme modeli asla yok ama o bölgeye yönelik özellikle yürüyüşler, yürürken kalçayı sıkıp bırakmalar, oturduğumuz yerde lokal egzersizler dediğimiz hareketler. Mekik ve bunun yanında hergün düzenli olarak karnımızı 2 saniye çekip bırakmalar. Günde 30 tekrar yaptığımız da karın altındaki kasları güçlendirebiliriz.

    Televizyon seyrederken, otururken, yürürken kalçanın sarkmasını önlemek için sıkıp bırakabiliriz. Yağların azalmasıyla birlikte, o bölgedeki kasları güçlendirmeli ve kalçadaki deformasyonu önlemeliyiz.

    Karın bölgesindeki yağlanma için ne yapılabilir
    Kadınlarda 80 cm üzerinde, erkeklerde ise 94 cm üzerinde olduğu zaman karın bölgesinde aşırı bir yağlanma söz konusudur. Buna kötü beslenme, hareketsiz yaşam ve genler sebep olur genel olarak. Ne karın eriten, ne kalça eriten, ne bel eriten nede basen eriten sihirli bir diyet yok.

    Vücudumuzun ihtiyacından daha az kalori tükettiğimiz zaman yağ depolarında ki yağlar yavaş yavaş çözülmeye başlayacaktır. Sadece karın bölgesini eriten özel bir egzersiz yok ama takviye olarak yapabileceğimiz aktiviteler var. Eğer biz aerobik dayanıklılık dediğimiz yürüyüşlerle (normal yürüş, yürüme bantlarında ki yürüyüşler.) vücudumuzun fazladan kalori yakmasını sağlayabiliriz. Yağın yoğun olduğu bölgelerden yağın çözülmesi daha fazla oluyor.

    Bazı kadınlar vücutlarının diğer bölgelerinden kilo kaybına uğrayacakları endişesini taşıyor ama unutmasınlar ve korkmasınlar yoğun olan bölgeden yağ çözümü daha çok olur, az olan bölgeden yağ kaybı daha az olur.

    Sadece yürüyüş yaparak yağları azaltırsak bu bölgede sarkmalarla karşılaşabiliriz.
    Bölgesel egzersizlerle büyük kas gruplarını çalıştırarak, karın kaslarını güçlendirici egzersizler yaparak yağ dokusunun altındaki kası güçlendirdiğimizde sarkmayı da önleriz.

#08.12.2010 09:47 0 0 0