Bebek Bakıcıları

Son güncelleme: 11.07.2006 07:50
  • Diğer ailelere iyi çocuk bakıcılarının isimlerini sorunuz. Bölgenizdeki ön okullar veya sosyal kuruluşlar çocuk bakmak isteyen kişileri bilebilirler. Yaşça büyükler bununla ilgilenebilirler. Çocuk bakıcısı ile anlaşmadan önce mülakat yapınız. Sorulabilecek birkaç soru: Tecrübe : Kaç çocuğa bakmıştır? Sizin çocuğunuzla aynı yaşta bir çocuğa bakmış mıdır? Eğitim: Çocuk bakıcısı çocuk bakımı veya ilk yardım kursu almış mıdır? Referanslar: Daha önce çalıştığı ailelerin telefon ve adreslerini sorun. Bu aileleri arayarak çocuk bakıcısından memnun olup olmadıklarını araştırın.
    İlk gelişinde siz evi terk etmeden 30 dakika önce gelmesini isteyin. Bu çocuğunuza, çocuk bakıcısına alışma fırsatı tanıyacaktır. Ona evinizi gezdirin. Evinizdeki önemli güvenlik kurallarını açıklayın. Bakıcıya şunları gösterin ; Aydınlatma düğmelerinin, telefonun, yangın söndürme cihazının, el fenerinin ve ilk yardım malzemelerinin yerlerini. Gelen telefonlara ve ziyaretçilere nasıl davranacağını. Dış kapıyı nasıl kilitleyeceğini. Fırın, mikrodalga fırını, soba, ısıtma sistemi gibi cihazları ve malzemeleri nasıl kullanacağını. Bakıcıya şunları söyleyin ; Eğer var ise çocuğunuzun alerjisini veya geçmişteki hastalıklarını. Çocuğunuza banyoda nasıl yardım edeceğini ve ne zaman yatıracağını. Çocuğu ne ile, ne kadar ve ne zaman besleyeceğini.
    Bakıcınıza şunları hatırlatın ; Çocuğunuzun uyanık olduğu tüm zamanlarda; Özellikle mutfakta ve banyoda gözünün çocuğun üzerinde olması gerektiğini. Çocuğunuz uyurken sıkça kontrol etmesi gerektiğini. Telefonu yalnızca gerektiği zamanlarda ve kısa süreli kullanılmasını. Televizyon veya radyonun sesini çocuğu duyabilecek kadar az açmasını. Bakıcı şunları da bilmelidir; Eğer çocuk yaralanır veya hastalanırsa ne yapması gerektiğini. Yangın çıkarsa ne yapması gerektiğini. Size nasıl ulaşabileceğini. Ne zaman evde olacağınızı. Misafir ağırlama hakkındaki kurallarınızı. Bakıcınızın çocuğunuzu tanımasına yardımcı olun ; Çocuğunuzun güvenlik içinde olması için çocuk bakıcınızın, çocuğunuzun neler yapabileceğini bilmesi gerekir. Örneğin, çocuğunuz yardımsız oturabilir veya katı yiyecekler yiyebilir mi? Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz merdivenden emniyetli bir şekilde çıkıp, inebilir mi? Bakıcınıza, çocuğunuzun neler yapabildiğini söyleyin. Çocuk bakıcısı ile anlaşmadan önce mülakat yapınız. Sorulabil
#14.05.2006 22:25 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkür ederim
#11.07.2006 07:50 0 0 0