MALZEMESİ
2 adet yuvarlak pide
1 demet veya 1 bağ ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım yemek kaşığı katı yağ
6 adet yumurta

TARİF
Domatesli Cenova pidesinde olduğu gibi, yuvarlak pidenin kenarlarından 2 parmak pay bırakalım ve orta kısımlarını elimizle düzgünce koparalım. Bu işlemi bıçakla da yapabiliriz. Yani bir pizza gibi, kenarları yüksek, ortası havuz gibi açılacak ki malzememizi yerleştirebilelim.
Şimdi de iç harcımızı hazırlamak için bir tavaya yağları koyalım. Erir erimez, yemeklik çok ince doğranmış soğanları ekleyip, kavuralım. Bu arada da sapları ayıklanıp, incecik doğranmış ve yıkanıp, süzülmüş ıspanakları da ilave edip, 4-5 dakika kadar kavuralım. Ispanaklı harcın altını söndürüp, bir kenara bırakalım.
Öte yandan ortasını oyduğumuz pideleri önümüze alalım. İçlerine bu ıspanaklı harcımızı yerleştirelim. Her bir pidenin üzerine 3 adet yuva açalım. Yani ıspanaklı harcın üstünde 3 adet çukurluk yapalım ve bu çukurlara üç yumurtayı ayrı ayrı kıralım. Fırın tepsisine yerleştirip, 175 derecede 8-10 dakika, yumurtalar pişinceye değin tutalım ve çıkarıp sıcak sıcak servise sunalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 361
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 22.05.2006 16:34
Ellerine Saglik