Yumurtaya kulp takmak!

Son güncelleme: 12.12.2010 08:59
  • Yumurta aile ve sosyal hayatımızda hem vazgeçemediğimiz bir tat hem de eğlence kültürümüzün bir parçasıdır. Yumurtayı sahanda, rafadan, ıspanaklı veya menemen olarak yemenin lezzetine doyum olmaz. Sabah kahvaltılarında yumurta tokuşturmak da evlerimizde atalarımızdan kalan hoş bir gelenektir.

    Size de olabilir!
    Peki, dostunuz bile olsa, ortada fol yok yumurta yokken yolda yürüdüğünüz sırada birisi size yumurta fırlatsa tepkiniz nasıl olur? Öfkenizi kontrol edebilir misiniz? Bir zamanlar Irak'tan ithal ayakkabı fırlatma modası vardı. Şimdilerde yumurta toplu gösteri ve eylem hayatımıza girdi. Kafa yarmadığı için şiddet içerip içermediği tartışması henüz netlik kazanmadığından, yumurta atmak fiilinin suç kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. Kimileri de göz çıkarabileceğini iddia ediyor. Sonunda yumurta kültürümüz de mahkemelik oldu. Davanın sonucu ne çıkarsa çıksın, siyasetçilerimizin bundan sonra yanlarında sağlam bir şemsiye taşıyacakları kesin.

    Yumurta kullanıcılarına tavsiye
    Yumurtayı kendi kafasında kıranlara bir diyeceğim yok. Tercihleridir, saygılı olmak lazım. Ancak başkasının kafasında kırmaya, en hafif deyimiyle herhalde 'eşek şakası' denir. İnanın hiç hoş bir şey değil. Onlarca çiğ yumurtanın üzerinize yağmur gibi boca edildiğini düşünün, herhalde bir daha yumurta yemezsiniz.
    Yumurta illa ki gösterilerde kullanılacaksa, tavsiyem göstericilerin çiğ olarak içmeleridir. Hem gırtlaklarını temizlemiş hem de stres atmış olurlar. Üstelik etme bulma dünyasında yaşıyoruz, ince uçlusu yahut yarın çift sarılısı ile karşılaşmayacaklarının garantisi yok.
    Yumurta deyip geçmeyin. Bazen diplomatik kriz bile doğurabiliyor. Cumhuriyet'in ilk yıllarında İngiltere ile aramızda ciddi bir yumurta krizi yaşanmıştı. İngiltere sömürgelerinden aldığı şartlarda ithal ederken 1929 Dünya ekonomik krizinin etkisiyle yumurtalarımızdan yüksek vergi almaya kalkışınca Türkiye'den öyle tepkiler yükseldi ki neredeyse ilişkiler kesilme noktasına gelmişti. En çok ticari imtiyaz tanıdığımız ülke olmasına rağmen İngiltere'nin böyle davranması iki ülke basınında ve parlamentolarında uzun tartışmalara sahne olmuştu. Sonunda bir şekilde tatlıya bağlandı. Şimdi İsrail'den ithal ediyoruz.

    Tadında bırakmak gerek
    Yumurta şenliğini kararında bırakmak en iyisi. Gençler, sermayeniz herhalde bir yumurtadan ibaret değildir. Onu da olur olmaz yerlere çalarak heba etmeyin! Baksanıza, tarafların çektiği silahlar arasında da denklik yok. Birinin elinde cop, diğerinin elinde yumurta kolisi...
    Öte yandan hükümetin ve güvenlik güçlerinin, ülkeyi yönetmenin sırtta yumurta küfesi taşımaktan daha zor olduğunu bilmesi gerekiyor. Atılan yumurtaya (şucu bucu deyip) kulp takmanın anlamı da yok. Birlikte menemen mi yersiniz yoksa yumurta mı tokuşturursunuz bilmem ama yumurta kapıya dayanmadan bu eylemlere bir çare bulunmalıdır. Yoksa yakında millet yumurtadan tiksinecek. Bundan en kârlı çıkacaklar da
    herhalde sadece çiftlik sahipleri olacaktır.
    Ahmet ÜNAL
#10.12.2010 17:22 0 0 0
  • bunlar bana göre sacmaliktan başka birşey değil öğrencilerin okuluna dersine bakmasi gerekirken eline yumurta alip milletvekilne atmak muhalefetin buna destek olmasi siyaseti tam şowa dönüştürmek başkada birşey değil akpnin tek başina iktidar olmasina en büyük destekçi bu yumurtayı atanlar bence yazikk!!!
#10.12.2010 18:21 0 0 0
  • Aslında yukarıdaki konuda Ahmet ÜNAL hocam senin söylemek istediklerini alaylı bir şekilde dile getirmiş makrao kardeşim.Yani ti ye almış.Çok güzel bir yorum yazmış.
#10.12.2010 20:19 0 0 0
  • yumurta atmak gibi bir protesto gerçeği var tabi..Ama böyle bir yöntemin olması onun çok yerinde ve haklı bir eylem olduğunu isbatlamaz...

    teröristlerde kendilerince "çok haklı sebeplere " dayanarak eylem yapıyorlar..

    Adamları üniversiteye öğrenciler davet ediyor..Sonra bir gurup çıkıyor ve o insanları susturuyor..Konuşturmuyor...halbuki davet edenlerde öğrenci..Kimseye saygısı olmayan insanların bu millete bu devlete bir hayrı olmaz.(Zaten o protestoya katılanların böyle bir derdi olmadığınıda herkes biliyor..o da ayrı konu)

    Babasından aldığı cep harçlığıyla devrim yapmaya çalışan şapşallara gülüyorum sadece.
#11.12.2010 15:18 0 0 0
  • dışı akp li içi pkk lının kurduğu mantığa bak
#11.12.2010 16:30 0 0 0
  • Sevgili gamlı
    Sayın Devlet BAHÇELİ bu günlerde meydana gelen öğrenci protestoları hakkında dikkatli olun 68 kuşağının yaşadığı olaylar tekrar gündeme getirilmeye çalışılıyor ,dış destekli bir projedir demiştir.Aynen katılıyorum.Öğrenciler protestolarını yapmalı fakat,olayları şiddete çevirmemeleri lazım.Ayrıca yumurta protestosu gayet masum bir protesto.Genelde yağlı boya ile yapılıyor yurt dışında ,onaylamıyorum ama yumurtaya şükür etmek lazım
#11.12.2010 21:52 0 0 0
  • dışı akp li içi pkk lının kurduğu mantığa bak
    Bizi burada bilmesi gerkenler biliyor ve tanıyor..
    Hayırdır neden böyle bir yalan ve iftira atma gereği duydun...

    ayrıca
    sen burada bir zamanlar "kur'an kursları pkk tikko devsol yuvasıydı " diyen mantıklı(!) vatandaşsın.

    yalan ve iftirayı alışkanlık edinmişsin belliki

    cevap yazmaya değer değilsin
#12.12.2010 08:59 0 0 0