Adım Adım Galatasaray-Fenerbahçe Rekabeti

Son güncelleme: 16.05.2006 12:57
  • Aşağıdaki yazı , bu rekabete bir Galatasaraylı'nın bakış açısından yazılmıştır..

    1.Hafta: Lige İyi Başladık

    Galatasarayımız , kendi evinde Konyaspor'u Sasa İliç'in iki golüyle geçerken , Fenerbahçe , Ankara'da Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalarak iki puan bıraktı.

    2.Hafta: Karan Sağolsun

    Takımımız , çok zorlandığı Ankara deplasmanında , uzatma dakikalarında Ümit Karan'ın golüyle gülerken , Fenerbahçe, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta , zorla 2-2 berabere kalarak , 2 haftayı da beraberlikle kapatıyordu.

    3.Hafta: Gol Şov

    Takımımız, Malatya karşısında ilk yarıda 2 gol yiyere bizi tedirgin etse de , maçı 5-2 kazanıyorduk.Öte yandan Fenerbahçe,yine ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı Ç.Rizespor deplasmanını, 2-1 kazanarak,sezonun ilk galibiyetini alıyordu.

    4.Hafta: İlk Puan Kaybı

    Galatasarayımız,geçen sene olduğu gibi bu sene de ilk puan kaybını da Gaziantepspor deplasmanında yaşıyor ve 2-2 berabere kalıyorduk.Fenerbahçe ise, kendi evinde Samsunspor karşısında Galatasaray'dan 1 hafta sonra 5-2 lik bir galibiyet alırken,Alex iki golle yıldızlaşıyordu.

    5.Hafta: Karan 2 !!!

    Galatasarayımız,78.dakikaya kadar zorlandığı maçı , Ümit'in iki golüyle 2-0 geçerken , Fenerbahçe , yine 1-0 geriye düştüğü Ankaraspor maçını, 2-1 kazanıyordu.

    6.Hafta: Ege Sefası

    Takımımız, İzmir'de oynadığı V.Manisaspor maçını , 4-1 kazanırken , Necati ve Ümit Karan yıldızlaşıyordu.Fenerbahçe ise,sezonun ilk derbisini son saniyelerde kazanırken , her iki takım da doludizgin yollarına devam ediyordu.

    7.Hafta: Necati fırtınası

    İzmir'den sonra Samsun deplasmanına giden Galatasarayımız,Necati'nin iki golüyle Samsun'u 2-1 yenerken , herkesin zor geçeceğini tahmin ettiği Fenerbahçe-Kayserispor maçı gerçekten zor geçiyor ama , 75 dakikada 1 gol atamayan Fenerbahçe,15 dakikada 3 gol atıp 3-0 kazanıyordu.

    8.Hafta: Trabzon'u dağıttık

    Takımımız, Ali Sami Yen'de mükemmel bir maç çıkarttı ve Trabzon'u 4-1 ile geçti. Fenerbahçe ise , hala bugün bile tartışılan maçta Konyaspor'u 4-2 ile geçerken , Anelka'nın ilk golü kafalarda soru işareti bırakıyordu.

    9.Hafta: Kralın Dönüşü

    Galatasarayımız,zorlu Erciyesspor deplasmanından 2-1 ile dönerken , KRAL Hakan Şükür iki golün de mimarı oldu.Fenerbahçe ise evinde Ankaragücü'nü 2-1 ile geçti.

    10.Hafta: Soğuk Duş!

    Galatasaray,Kendi evinde Denizlispor'la 1-1 berabere kalarak taraftarlarını şoke ederken , Fenerbahçe,Malatya'yı 3 golle 3-0 geçiyordu.

    11.Hafta: İlk Mağlubiyet

    Galatasarayımız, ne yazık ki Gençlerbirliği deplasmanından 2-1 yenilip boynu bükük ayrılıyor,dahası Fenerbahçe'nin uzatma dakikalarında Alex'in penaltısı ile Gaziantepspor'u 1-0 yenmesi ile birlikte liderliği de kaybediyordu.

    12.Hafta: Geriden takip başlıyor

    Takımımız,Diyarbakır'ı 2 golle gecerken , Fenerbahçe , Sivas deplasmanında zorlansa da 3 puan alıyordu.

    13.Hafta: Rize'den şen döndük

    Galatasarayımız , Rize deplasmanında 3-0 lık rahat bir galibiyet alırken , Fenerbahçe , son dakikalarına 1-1 berabere girdiği Vestel Manisaspor maçını evinde 2-1 kazanıyordu.

    14.Hafta: Hüsran

    Galatasarayımız,Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'ye 3 puan bırakırken , aradaki puan farkı da 6'ya çıkıyordu.

    15.Hafta: Biraz daha yaklaştık

    Takımımız,zorlu Ankaraspor deplasmanından 2-1 lik bir galibiyet alırken, Fenerbahçe ise evinde Trabzonspor'la 2-2 berabere kalınca puan farkı 4'e indi.

    16.Hafta: Paşa İliç

    Galatasarayımız, Beşiktaş derbisinde Sasa İliç'le gülüyor ve 3-2 kazanıyorduk.Puan farkı ise , Fenerbahçe'nin deplasmanda Erciyesspor'u 3-0 yenmesiyle değişmiyordu

    17.Hafta: Çok kolay geçtik

    Herkesin takılacağımızı düşündüğü Kayserispor deplasmanı , bizim için kolay geçiyor ve 3-1 kazanıyorduk. Fenerbahçe ise Denizli karşısında farka gidiyor ve 6-2 kazanıyordu. Böylece ilk yarıyı Fenerbahçe 45,Galatasaray 41 puanla tamamlıyordu.

    18.Hafta: Gözümüz Aydın

    Konya deplasmanı , bize yeni bir yıldız kazandırıyor ve Aydın Yılmaz'ın 90.dakikada attığı golle 1-0 kazanıyorduk.Fenerbahçe ise,Şükrü Saraçoğlu'nda Gençlerbirliği'ni 3-0 geçiyordu

    19.Hafta: Erteleme

    Bu haftada , hava koşulları , lig yarışının önüne geçiyor, maçların tamamı 29 Mart'a erteleniyordu. Erteleme haftası'ında ise Galatasarayımız, Ankaragücü'nü 2-0 yenerken, Fenerbahçe , deplasmanda Diyarbakırspor'u 4-0 la geçiyordu.

    20.Hafta: Fener ne yaparsa, aynısı

    Galatasarayımız, Malatya deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılarak , 2 gün önce Fenerbahçe'nin Ç.Rize ile 1-1 berabere kalmasıyla oluşan puan farkını 2'ye düşürme fırsatını da tepmiş oldu.

    21.Hafta: Gol yağmurları

    Fenerbahçe'nin deplasmanda Samsunspor'u 5-0 geçmesiyle oluşan averajı artırma umudu , takımımızın Ali Sami Yen'de Gaziantepspor'u 6-0 yenmesiyle yok oldu.

    22.Hafta: Fırsatların en büyüğü kaçtı

    Fenerbahçe , Ankaraspor deplasmanında 2-1 kaybedip ligdeki ilk yenilgisiyle tanışırken , Galatasarayımız , Sivasspor deplasmanından 0-0 beraberlikle dönerek büyük bir fırsatı daha tepti.

    23.Hafta: Bu kez oldu

    Fenerbahçe , Beşiktaş derbisinde 2-2 berabere kalırken , Galatasarayımız Vestel Manisa'yı 4-2 geçince puan farkı 1'e düştü.

    24.Hafta: Lideriz!!!

    Kayserispor, Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek Galatasaray'a müthiş bir fırsat daha sundu ve bu kez Galatasarayımız, Samsun'u 3-2 yenerek liderliği devraldı.

    25.Hafta: Yine İkincilik

    Trabzon deplasmanında korkulan oldu ve Galatasarayımız 1-1 berabere kalarak Fenerbahçe'nin de Konyaspor'u 5-0 yenmesiyle birlikte ikinciliğe düştü.

    26.hafta: Erciyes'i gectik

    Takımımız , Erciyesspor'u 4-2 ile geçerken , Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü 4-1 yenmesiyle durum değişmedi.

    27.Hafta: Denizli'yi de atlattık

    Takımımız, Denizli deplasmanından da 2-1 lik galibiyetle dönerken , Fenerbahçe , Malatyaspor'u 2-0 la geçiyor ve yarış tüm hızıyla devam ediyordu.

    28.Hafta: Gençlerbirliği de tamam

    Galatasarayımız,UEFA peşinde koşan Gençlerbirliği'ni de 3-0 lık sonuçla geçerken , Fenerbahçe , Gaziantepspor'u deplasmanda 2-0 la geçince ilk iki sıra değişmedi.

    29.Hafta: Diyarbakır fatihi

    Takımımız, Diyarbakır deplasmanından da 3 puanla ayrılarak , Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 3-0 yenmesiyle birlikte amansız takibini sürdürdü.

    30.Hafta: Vestel Hediyesi

    Vestel Manisaspor , Manisa'da Fenerbahçe'yi 5-3 mağlup edince bütün gözle takımımıza döndü.Galatasaray da, kendisine umut bağlayanları yanıltmadı ve Rizespor'u 4-2 mağlup ederek liderliği yeniden kaptı.

    31.Hafta: Çöküş

    Galatasaray , en az 1 puan parolasıyla çıktığı deplasmandaki Fenerbahçe maçından 4-0 mağlup ayrılarak hem liderliği hem de averaj avantajını kaybetti.

    32.Hafta: Kulaklar Trabzon'da

    Galatasarayımız, 4-0 ın acısını yine bir 4-0 la çıkardı ve Ankaraspor'u 4-0 yendi ama Trabzon'dan gelen 3-2 lik Fenerbahçe galibiyeti ile sevinemedi.

    33.Hafta: Kırılma noktası

    Belki de sezonun en önemli maçı , İnönü'de yaşandı ve Galatasarayımız , Hasan Kabze'nin , Cordoba'nın hatalı degajı sonunda son 17 saniye içinde attığı gol ile Beşiktaş deplasmanından 3 puanla dönüp , Fenerbahçe'nin seyircisiz oynadığı maçta Kayseri Erciyesspor'u 4-2 mağlup etmesiyle birlikte umutlarını son haftaya taşıdı.

    34.Hafta: ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ !!!

    Galatasarayımız , Ali Sami Yen'de UEFA hesapları yapan Kayserispor'u ağırlayacaktı , Fenerbahçe ise küme düşmemeye oynayan Denizlispor deplasmanına gidecekti. 17.dakikada İliç ile 1-0 öne geçiyor , 48.dakikada Sabri ile 2 farklı üstünlüğü yakalıyor , 85.dakikada yine Sabri durumu 3-0 a taşıyordu. Ama gözler bu maçta , kulaklar Denizli'deki maçtaydı. Ali Sami Yen Skorboard'u 90+1 i gösterirken , 3 Golün bile üstüne çıkan bir sevinç dalgası yayıldı Ali Sami Yen'e. Denizlispor 1-0 öne geçmişti ve herkes sevinçten ağlıyordu adeta. Maç bittiğinde ilk defa Galatasaraylı oyuncular soyunma odasına değil , televizyon başına koştular ama büyük bir şok dalgası yayıldı Ali Sami Yen'e . Maç tam 16 dakika uzamıştı. 90+6 da gelen Tuncay'ın golü ölüm sessizliği gibi çökerken Ali Sami Yen Stadı'nın üstüne , hakemin bitiş düdüğüyle birlikte önce burada , ardından tüm Türkiye'de yer yerinden oynadı.Ellerinde Galatasaray bayraklarıyla çıkanlar şampiyonluk sevincini doyasıya yaşıyordu.Bütün Galatasaraylı futbolcular birbirlerine sarılmış , ağlıyorlardı.

    GALATASARAY , ŞAMPİYON OLDU
#15.05.2006 17:39 0 0 0
  • sparky
#15.05.2006 17:50 0 0 0
  • @sparky


    Guzel olmus...
#16.05.2006 12:57 0 0 0