Yozgat Testi Kebabı

Mutfak: Türk



Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
1 Adet testi
3 kg kuşbaşı et
1.250 kg
domates
300 gr
sarımsak
200 gr sivri biber
1 tatlı kaşığı
karabiber
200 gr tereyağ
Tuz

Yapilis Tarifi
Et kuşbaşı olarak doğranır. Domates ve biber de kuşbaşı etten biraz ince doğranır ve karabiber tuz ilave edilerek ezmeden karıştırılır. Testi içi ve dışı güzelce yıkandıktan sonra karıştırılan malzemenin ortasına konularak doldurulur En üste tereyağı konulur Testinin ağzına hamur kapatılır ve ortası serçe parmakla delinir.Genelde açık havada etrafına odun veya meşe kömürü konularak yakılır. Testi kaynadıktan sonra ateş hafifletilir. Hafif ateşte ağır ağır pişirilen testi kebabı, sıcakken servis yapılır.
Afiyet olsun...

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 560
favori
like
share
hhadise Tarih: 04.11.2009 20:18
mükemmel ağzım sulandı
SU-PERISI Tarih: 16.05.2006 22:00
güzel tarifin için teşekkürler selo
casper Tarih: 16.05.2006 12:32
yeme şansım oldu,çok lezzetli bir yemek,
teşekkürler
Manolyaa Tarih: 16.05.2006 04:16
ellerine saglik selo
varya yemegi yapmak kolayda
testiyi nasil bulurum onu bilmiyorum :20: