ALMAN bilimadamları, ekmek kabuğunda bulunan bir maddenin, kanser ile kalp ve dolaşım hastalıklarından koruduğunu açıkladı. Bilimadamları, ekmek kabuğundaki 'pronyllysin' maddesinin kanser ile kalp ve dolaşım hastalıklarından koruduğunu tespit etti. Pronyl-lysin maddesinin tahıl proteininde bulunan lysin adlı aminoasidin, pişirme işleminde nişasta ile reaksiyona girmesiyle oluştuğunu belirten bilimadamları, maddenin özellikle buğday ve çavdar unu karışımından yapılan ekmeklerin kabuklarında bulunduğunu belirtti.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 429
favori
like
share
trakya_kartal Tarih: 26.05.2006 12:55
1sn hemen ekmek almaya gidiyorum
doktoruydu Tarih: 25.05.2006 16:47
paylaşımın için teşekkürler...



eline sağlık...
SU-PERISI Tarih: 22.05.2006 00:37
paylaşımın için teşekkürler refik
MuHaMMeD_VaDiSi Tarih: 19.05.2006 06:46
Cok ekmek iyi degildir :20:. Bilgiler icin te$ekkurler refik
ozlems_o Tarih: 16.05.2006 12:17
bende ekmeği çok severim :85:

bilgiler için sağol
casper Tarih: 16.05.2006 11:30
Bende ekmeği ve kabuğunu çok seviyorum,
teşekkürler refik abi