Malzemeler
Kuru kayısı 30 adet 250 gram
Su 2 su bardağı 400 gram
Şeker 1/2 su bardağı 90 gram
Badem (dövülmemiş) 2/3 su bardağı 80 gram
Kaymak 8 yemek kaşığı 80 gram
Yapılışı
Kayısıları yıka, bir gece önceden su ile ıslat. Kendi suyunda 20 dakika pişir. Şekeri üzerine serp, 8-10 dakika daha kısık ateşte pişir. Kayısıları kevgirle sudan al, ortalarını aç. Şurubu beklet. Bademi ince ince kıy veya döv. kayısıların içine doldur. Açık kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştir. Şurubu 2-3 dakika kaynatıp koyulaştır, kayısıların üzerine dök. Soğut, üstlerine kaymak koy.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:35
Ellerine Saglik :43:
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:36
TaRif icin Tesekkürler....
refik Tarih: 25.05.2006 10:31
bak yine canım çekti akşama yapsanda yesek eline sağlık teşekkürler