Mutluluğun Resmi ne geri sayım

Son güncelleme: 24.07.2008 18:35
  • Geçtiğimiz yıl Altın Palmiye için yarıştığı Cannes Film Festivali'nin en cüretkar filmi kabul edilen Mutluluğun Resmi, 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali'ndeki gösteriminin ardından 2 Haziran'da vizyona giriyor.

    Fransa'da gösterildiği dönemde 2005 yılının en çok izlenen filmlerinden biri olan Mutluluğun Resmi, günümüz kadın erkek ilişkilerine ve evlilik hayatına alternatif bir bakış atarken, insan doğasındaki temel dürtüleri oldukça dürüst bir yaklaşım ile sergiliyor. Zihinlerdeki ikinci bahar kavramını cesur bir yaklaşım ile yeniden tanımlayan film, uzun bir döneme yayılan birlikteliklerdeki paylaşımın sınırlarını sorguluyor.

    Mutluluğun Resmi, tartışmalı hikayesinin yanı sıra ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Daniel Auteuil (36/Adaletin Merkezi, Köprüdeki Kız),
    ve Sabine Azema (Erkeğim, Hayat Bir Şarkıdır), Sergi Lopez (Kirli Tatlı Şeyler), Amira Casar (Cehennemin Anatomisi) gibi Fransız sinemasının önemli oyuncularından oluşan kadrosu ile göz dolduruyor.

    Daha önceki filmlerinde doğa ile iç içe geçen öyküler anlatmayı tercih eden Arnaud ve Jean-Marie Larrieu kardeşler, Mutluluğun Resminde de eşsiz güzellikteki doğa manzaralarına, nostaljik şarkılara yer vererek, bahar tadında, duyguları tetikleyici bir seyirlik sunuyor.

    Konu

    Yeni emekliye ayrılan William (Daniel Auteuil) ve işi ile kocası arasında gidip gelen hayatının monotonluğundan resim yaparak kaçmaya çalışan Madeleine (Sabine Azema) orta yaşlarını sürmektedirler. Rastlantı sonucu karşılarına çıkan bir kır evini yaşam tarzlarını değiştirmek adına satın alan çift, eve yerleşince civarda yaşayan Adam (Sergi Lopez) ve Eva (Amira Casar) çiftiyle tanışır.

    William ve Madeleine ikilisinin cinsel uyanışlarına vesile olan bu tanışıklık,
    çiftlerin eş değiştirmeye yönelik cinsel fanteziler gerçekleştirmesine neden olur. Kurallarını bilmedikleri bir fantezi dünyasına adım atmış olsalar da bu durumdan pek de şikayetçi gözükmeyen William ve Madeleine çifti, kapısı aralanmış bu fantezi dünyasında başka çiftlere de yer vererek mutluluğun resmini çizmeye
    çalışacaklardır.

    Oyuncular: Daniel Auteuil, Amira Casar, Sabine Azema, Sergi Lopez
    Yönetmen: Arnaud ve Jean-Marie Larrieu
    Senaryo: Arnaud ve Jean-Marie Larrieu
    Yapımcı: Philippe Martin, Geraldine Michelot
    Görüntü Yönetmeni: Christophe Beaucarne
    Kurgu: Annette Dutertre
    Müzik: Philippe Katerine
    Yapım: 2005, Fransa
    Süre: 94'
    Tür: Romantik - Komedi
#17.05.2006 18:44 0 0 0
  • film için sağol abiabi

    çok ilginç bir filme benzio
#18.05.2006 08:34 0 0 0
  • noimage

    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage

    Vizyona Giriş Tarihi
    02.06.2006

    Türü
    Duygusal

    Ülke
    Fransa

    Süresi ve Yapım Yılı
    94 dakika - 2005

    Yönetmeni
    Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu

    Oyuncular
    Sabine Azéma
    Daniel Auteuil
    Amira Casar
    Sergi López

    Senaryo
    Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu

    Müzik
    Philippe Katerine

    Görüntü Yönetmeni
    Christophe Beaucarne

    İkinci bahara alternatif yaklaşım

    Yeni emekliye ayrılan William ve işiyle kocası arasında gidip gelen hayatının monotonluğundan resim yaparak kaçmaya çalışan Madeleine orta yaşlarını sürmektedirler. Rastlantı sonucu karşılarına çıkan bir kır evini görünce yaşam tarzlarını değiştirmeye karar vererek evi satın alırlar.

    Civarda yaşayan Adam ve Eva çiftiyle tanışmaları, çiftlerin eş değiştirmeye yönelik cinsel fantezilerini harekete geçirir. Kurallarını bilmedikleri bir fantezi dünyasına adım atmış olsalar da, bu durumdan pek de şikayetçi gözükmeyen William ve Madeleine çifti, kapısı aralanmış bu fantezi dünyasında başka çiftlere de yer vererek mutluluğun resmini çizmeye çalışacaklardır.

    Günümüz kadın erkek ilişkilerine ve evlilik hayatına alternatif bir yaklaşım getiren Mutluluğun Resmi, zihinlerdeki ikinci bahar kavramını yeniden tanımlarken, uzun bir döneme yayılan birlikteliklerdeki paylaşımın sınırlarını da sorguluyor.

    Arnaud ve Jean - Marie Larrieunun birlikte yazıp yönettiği Mutluluğun Resminin başrollerinde Fransız sinemasının önemli oyuncularından Daniel Auteuil (William), Amira Casar (Eva), Sabine Azema (Madeleine) ve Sergi Lopez (Adam) kamera karşısına geçmiş. Önceki filmlerinde doğayla iç içe geçen öyküler anlatmayı tercih eden Arnaud ve Jean-Marie Larrieu kardeşler, Mutluluğun Resminde de eşsiz güzellikteki doğa manzaralarına, nostaljik şarkılara yer vermişler.

    Geçtiğimiz yıl Altın Palmiye için yarıştığı Cannes Film Festivalinin en cüretkar filmi kabul edilen Mutluluğun Resmi, 25. Uluslararası İstanbul Film Festivalinin de programında yer almıştı.
#23.05.2006 11:13 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#21.08.2007 06:15 0 0 0
  • saolllll
#24.07.2008 18:35 0 0 0