[COLOR=coral]Patatesi yıkadıktan sonra, kabuklarıyla haşlayarak soyun ve fındık büyüklüğünde kesin. Taze fasulyeyi ayıklayıp uzun ince çubuklar (çalı) halinde kesin ve haşlayarak pişirin. Yumurtaları 10 dakika haşlayın ve soyun. Kıvırcık salatayı temizleyip süzün. Bir çorba tabağına hardal koyun ve üzerine tuz, karabiber ve sirke ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra sıvı yağı sicim gibi üzerine dökerek karıştıra karıştıra yedirin. Salata tabağına, önce kıvırcık salatayı düzgün şekilde dizin ve sırasıyla patates, taze fasulye, ton balığı, domates, halka kesilmiş dolma biber, üçgen kesilmiş yumurta parçaları, siyah zeytini koyun. Son olarak salatanın üzerinde sosu gezdirin.


4 kişilik


60 dakika


Malzemeler



1 kutu ton balığı (konserve)
1 çay kaşığı hardal
4 yaprak kıvırcık salata
50 gr siyah zeytin
200 gr taze fasulye
2 çorba kaşığı sirke
1 fincan sıvı yağ
2 yumurta
2 patates
1 domates
1 dolmalık biber
Tuz, karabiber

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 418
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 18:29
teşekkürler
demet Tarih: 22.05.2006 09:55
eline sağlık, teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 22.05.2006 01:46
güzel tarifin için teşekkürler cadıkızcım,eline saglık
sennur Tarih: 22.05.2006 00:59
eline sağlık