Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması

Son güncelleme: 24.12.2010 09:41
  • Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi - Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı - Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır - Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri

    MALZEMELER
    500 GRAM TULUM LOR
    1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
    DEREOTU
    NANE
    KEKİK
    1 ORTA BOY DOMATES
    DOLMALIK BİBER,İSTENİRSE ARALARA BİRKAÇ DOMATES DOLDURABİLİRSİNİZ.
    1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
    ARZU EDEN VARSA FESLEĞENDE İLAVE EDEBİLİR.

    HAZIRLANIŞI;
    * Dolmalık biberlerinin, çekirdeklerini çıkartıp dolma yapacak şekilde hazırlıyoruz.
    * Ayrı bir kabın içinde; tulum lor, çok ince ince kıyılmış 1 baş soğan, 1/2 demet dereotu ince kıyılmış, 1 domates küçük doğranmış, nane (taze yada kuru) olabilir. Kekik (kuru veyaz taze olabilir). 1 Çay bardağı zeytinyağı hepsi karışrırılır.iyice harmanlanınca,hazırladımız iç,dolmalık biberlere doldurulur.
    * Fırın tepsisi zeytinyağla yağlanır,biberler az aralıklarla tepsiye dizilir,180 derece fırında hiç su koymadan biberlerin üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
#24.12.2010 09:41 0 0 0