Şeker kamışı, balmumu ve buğday tohumundan elde edilen, kötü kolesterole karşı geliştirilmiş bir ürün olan polikosanolün kolesterolü düşürmediği ortaya çıktı.

Almanyanın Köln Üniversitesinden Dr. Heiner Berthold tarafından yapılan araştırma, polikosanolün kötü kolesterolü düşürmekte hiçbir etkisinin olmadığını gösterdi.

143 Alman üzerinde yapılan araştırmada, yüksek kolesterolü olan hastalara 3 ay boyunca günlük dozun üzerinde polikosanol verilmesine rağmen, kolesterol ile protein birleşimi lipoproteinde belirgin bir değişiklik görülmedi.

Bu ürünün başka etnik gruplarda veya farklı formüllerle etkili olabileceği ihtimalini göz ardı etmeyen Dr. Berthold, yine de polikosanolün abartıldığını söyledi.

Dr. Berthold, polikosanolün 10 yıldan fazla klinik deneylerde kullanılmasına rağmen, kalp-damar hastaları üzerindeki etkilerine ve hastaların ölüm oranlarına ilişkin verinin olmadığını belirtiyor.

Şeker kamışı üreten ülkelerin başında gelen Kübada, polikosanol PPG adı altında doğal bir ilaç olarak satılıyor. Küba, bu ürünü 40tanfazla ülkeye de pazarlıyor.

Daha önce polikosanolün kötü kolesterolü düşürdüğünü gösteren 80 araştırmanın çoğu, Küba Bilimsel Araştırma Merkezi tarafından finanse edilmişti.

Araştırma, Journal of the American Medical Association (JAMA) adlı tıp dergisinde yayımlandı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.05.2006 18:43
paylaşımların için teşekkürler özlemcigim
doktoruydu Tarih: 25.05.2006 16:40
paylaşımın için teşekkürler...



eline sağlık...
casper Tarih: 21.05.2006 13:14
Wallahi sürekli birşeyler çıkarıp sonrada yalanlıyorlar,
ama kolestrolün en büyük ilacı yürüyüş