MALZEMESİ
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı kapari (konserve olarak satılıyor)
1 yemek kaşığı toz ya da taze kıyılmış fesleğen
3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin veya yeşil zeytin

TARİF
Makarnayı haşlayıp, bir kenarda bekletirken bir tavaya zeytinyağını aktaralım. Yağ kızar kızmaz içine sarmısakları aktaralım ve 1 dakika kadar kızartalım. Hemen üzerine, her birini ikiye bölerek doğradığımız kaparileri ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra da ince dilimlenmiş zeytinlerle beraber fesleğeni de ilave edip, yaklaşık 2-3 dakika sonra sosun altını kapatalım. Sarmısakları sosun içinden çıkarıp, atalım.
Öte yandan haşlanan ve süzülen makarnayı bu sosun içine boşaltıp, karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım. Yine rende parmesan ya da eski kaşarı makarnanın üzerine en son aşamada serpiştirebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1246
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 14:02
PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:04
teşekkürler ellerine sağlık
XeNTuS Tarih: 21.05.2007 21:57
Paylaşım İçin Saol Eline Sağlık..
yusuf006 Tarih: 17.02.2007 13:43
denemek lazim
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 11:01
sunum için teşekkürler...
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:17
paylasim icin tessekürler
robertokazim Tarih: 14.10.2006 19:10
denicem sagol :85:
stugal Tarih: 10.10.2006 11:52
Teşekkürler
ERIK_NL Tarih: 09.10.2006 14:05
tskler saol varol abasi