Kaparili Makarna Sosu

Son güncelleme: 30.08.2008 00:38
  • MALZEMESİ
    5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı kapari (konserve olarak satılıyor)
    1 yemek kaşığı toz ya da taze kıyılmış fesleğen
    3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin veya yeşil zeytin

    TARİF
    Makarnayı haşlayıp, bir kenarda bekletirken bir tavaya zeytinyağını aktaralım. Yağ kızar kızmaz içine sarmısakları aktaralım ve 1 dakika kadar kızartalım. Hemen üzerine, her birini ikiye bölerek doğradığımız kaparileri ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra da ince dilimlenmiş zeytinlerle beraber fesleğeni de ilave edip, yaklaşık 2-3 dakika sonra sosun altını kapatalım. Sarmısakları sosun içinden çıkarıp, atalım.
    Öte yandan haşlanan ve süzülen makarnayı bu sosun içine boşaltıp, karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım. Yine rende parmesan ya da eski kaşarı makarnanın üzerine en son aşamada serpiştirebilirsiniz.
#22.05.2006 11:07 1 0 0
  • emeklerine sağlık güzel tariflerin için
#25.05.2006 08:46 0 0 0
  • ellerine sağlık,
    teşekkürler
#26.05.2006 08:22 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 21:29 0 0 0
  • harika olmuş
#03.07.2006 10:18 0 0 0
  • tarif icin cok tskrler...
#20.09.2006 14:30 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#22.09.2006 23:56 0 0 0
  • tskler saol varol abasi
#09.10.2006 13:05 0 0 0
  • Teşekkürler
#10.10.2006 10:52 0 0 0
  • denicem sagol
#14.10.2006 18:10 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 02:17 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 10:01 0 0 0
  • :D denemek lazim
#17.02.2007 12:43 0 0 0
  • Paylaşım İçin Saol Eline Sağlık..
#21.05.2007 20:57 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#25.08.2007 00:04 0 0 0
  • PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
#08.07.2008 13:02 0 0 0
  • spagetti,mantar,janbon,kreme,kapari,tere yagı
#30.08.2008 00:38 0 0 0