İnek sütü bebekte zekâyı geriletiyor

Son güncelleme: 23.05.2006 16:19
  • Bebek gelişiminde anne sütünün önemi tartışılmaz. Ancak anne sütünün mümkün olmadığı anlarda mama mı, inek sütü mü daha iyi sorusuna Prof. Dr. Guido Moro'nun verdiği yanıtı oldukça şaşırtıcı:
    Bebeklerin sağlıklı beslenmesi konusunda, dünyanın en ünlü uzmanlarından olduğu iddia edilen Prof. Dr. Guido Moro'ya göre anne sütüne eş değer mamalar, inek sütünden daha iyi ve inek sütü çocukta zeka geriliği meydana getiriyor.

    İşte sabah gazetesinde bugün yayınlanan ve mama sektörünün ellerini ovuşturmasına yol açacak olan ilginç röportaj:

    Dünyaca ünlü çocuk doktoru Milan Üniversitesi Yenidoğan Bölümü profesörlerinden Dr. Guido Moro, 0-3 yaş arasındaki bebeklere uygulanacak 'en sağlıklı beslenme modeli' ile ilgili soruları yanıtladı:

    * Mamayla beslenen bebek ile anne sütüyle beslenen bebek arasındaki fark nedir? Ana değişiklik bağırsaklarda olur. Dışkılama sayı ve sıklığında da farklılık olabilir. Anne sütü alan bebek günde 7-8 kez dışkılarken, mamayla beslenen bebeklerde dışkılama günde 2-3 kez gerçekleşir. En önemli fark da dışkının sertliğindedir. Anne sütü alanlarda dışkı çok daha yumuşak ve suludur, bu da normaldir. Ancak mama verilen bebeklerinki daha katıdır ve bu bazen kabızlığa neden olur. Bunu anne-babalar kolaylıkla görebilir. Önemli bir fark da enfeksiyondadır. Herkesçe kabul edilmektedir ki; anne sütü bebeği enfeksiyonlardan korur. Genellikle üst solunum ve sindirim sistemi enfeksiyonları, anne sütü alanlarda daha az görülür. Anne sütü alan bebekler daha az hastalanır. Anne sütü sadece bir gıda değildir. Bebek, emzirme sırasında bile psikolojik gelişim şansına sahip olur.
#22.05.2006 23:22 0 0 0
  • çok ilginç hakkaten şaşırtıcı bir durum bu

    demek ki inek sütü ile beslemicez bebekleri

    bilgiler için sağol SU PERİSİ
#23.05.2006 08:12 0 0 0
  • eee ne sütü ile beslenecekler(anne sütünün dışında)
#23.05.2006 14:48 0 0 0
  • değerli bilgilerin için teşekkürler
#23.05.2006 16:19 0 0 0