malzemeler
un 1 su bardağı --
kaynar süt 2,5 su bardağı --
kaynar su 2,5 su bardağı --
yumurta sarısı 2 --
krema ½ su bardağı --
tereyağı 4 çorba kaşığı --
tuz 1 çay kaşığı --

yapılışı
Tereyağını eritince unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Sütü ve et suyunu da sürekli karıştırarak ekleyip 10 dakika kaynatın.Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpıp kremayı ekleyerek iyice çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan çorbaya devamlı karıştırarak yedirin. Tuzu da ilave edip birkaç defa daha karıştırıp tencereyi ateşten alın.Çorbayı tel süzgeçten süzüp kaselere alıp servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 15:32
tarifin için teşekkürler,eline sağlık