Piyasada prebiyotik katkılı besinlerin tüketiciye sunumu artarken, uzmanlar da bu besinlerin faydaları konusunda uyarıyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Erkan Erdal, prebiyotik adı verilen yararlı bakterilerin bazı besinlerle ya da tablet şeklinde alındıklarını belirterek, Prebiyotiklerin 2 etki mekanizması var. Birincisi bağırsaklarda zararlı olan bakterilerin çoğalmasını engelliyor. İkincisi de kanserojen etkiye sahip maddelerin emilimini azaltıyor diye konuştu.
Erkan Erdal, prebiyotik bakterilerin anti kanserojen olduklarını ifade ederek, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini de kaydetti. Erdal, şu bilgileri verdi:

Prebiyotikler bağışıklık sistemini güçlendirir. Kemik erimesi vediyabete karşı da olumlu etkileri var. Kefir ve köy yoğurdu doğal prebiyotik içerir. Ev yapımı yoğurttan, kefirden ya da prebiyotik katkılı yoğurttan, metabolizma için gerekli olan prebiyotik bakterileri sağlayabiliriz.

Erdal, vücuda giren kanserojen maddelerin emiliminin azaltılmasında prebiyotiklerin önem taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:

Çevresel faktörler sonucu, bazı besinlerde tat verici olarak kullanılan öğelerle ya da besinlerin pişirilmesi sırasındaki yanma, kömürleşme gibi nedenlerle kanserojen etkiye sahip maddeler vücudumuzagirer. Prebiyotikler salgıladıkları asitlerle bu maddelerin ince bağırsaklarda emilimini azaltır. Prebiyotik bakteri içeren besinlerin tüketilmesi sağlık için önemlidir.


Kaynak:[URL]www.internethaber.com

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 23.05.2006 17:08
teşekkürler özlemcigim bende kefir ve köy yogurdunu tüketiyorum
casper Tarih: 23.05.2006 15:54
yaaa özlemcimm teşekkür ederim haberin için,
prebiyotik adı altında piyasaya bir yığın ürün çıktı,
bende zaman zaman bunları tüketiyorum ama terreddüt içindeyim acaba gerçekten faydalımı diye