Yıllık Yazısı Örnekleri

Son güncelleme: 27.11.2012 18:22
  • örnek yıllık yazıları - mezuniyet mesajları - yıllık mesajlarıTarifinin imkansızlığı elimi kolumu bağlıyor. Tek söyleyebileceğim şey seni hiç bir zaman unutmayacağım. Aklımın bir köşesinde sana özel oda tahsis ettirdim, pazartesi gelip yerleşebilirsin. Her şey gönlünce olsun falan fıstık amma yanında bira olmasın sakın, kızarım.

    ***


    Bölümün öğrenci temsilcisi, seçimlerin tek başına adayı arkadaşım. Bu görevin süresince yaptığın çalışmalar umarım ilerde de devam eder. Seni hep hatırlayacağım.

    Bazen yarı Türkçe yarı İngilizce, bazen de tamamen öz Türkçemizden oluşan cümlelerin hep tebessüm ettirmiştir bana. Halı saha da bazen rakip, bazen aynı takımda olurduk. Her şey güzeldi. Bundan sonra da başarılı ve sağlıklı bir hayatın olmasını dilerim.

    ***


    seninle geçirdiğimiz dört sene boyunca senden doğal olmayı öğrendim. Senin gerçekten dürüst ve çok açık sözlü olduğunu düşünüyorum, en azından bana karşı ve böyle olduğun için teşekkür ederim, hep böyle kalmanı dilerim. Umarım ileriki yaşamımızda da şimdi olduğu gibi güzel tartışmalarımız, muhabbetlerimiz olur, seninle beraber çocuklarımıza bugünleri anlatırız.

    ***


    İnsanların hayatında, bir zaman sonra yüreğinin sisli bir köşesinde hayal meyal hatırlayacağı, öyle güzel anlar vardık ki yaşanmış, her günü sevgiyle dolu. Bir an inanamazsın yaşadıklarına Ve zaman geçer, herşey geçmişte kalır. Geriye dönüp, tebessümle hatırlayacağın o günlere tutunmak istersin ama o yer ve o insanlar değişmiştir artık. Yıllar sonra tozlu kapaklarını aralayıp çevirirken sayfalarını bu yıllığın, işte o zaman çarpar yüzüne geçmişin, okul sıralarının sıcaklığı. Canım kardeşim, Yepyeni bir hayat başlıyor bizim için, yeni bir dünya, sabrımızın ödülü Beni unutmaman umuduyla.

    ***


    Mezun oluyoruz ama bu bir ayrılık değil aksine bir ömür boyu sürecek dostluğumuzun başlangıcı,umarım liseyle beraber dostlugumuz da bitmez.8inci sınıfta başlayan arkadaşlığımız, sınıfımızın bilmemnecilerinden olan osman, okulun en çılgın grubuyduk(hava atılmazsa olmaz), bugüne kadar hep mezun olmanın hayalini kurduk şimdi gururluyuz, ünivin en güzel kızına, şimdi ise o gün geldi çattı, esprileriyle dikkatleri çeken, şunu yapmıştık hatırlar mısın?, şu barın da müdavimi olmuştuk hani ,ünivden mezun olunca seni şurda burda müdür görmek dileğiyle...


    alıntı
#31.12.2010 19:04 0 0 0
  • çok teşekkur edrim
#08.03.2011 20:29 0 0 0
  • Başka Yazma Şansınız Varmıı ??
#04.02.2012 23:58 0 0 0
  • Her ne kadar Lise 2'de matematik derslerinde beraber oturmasak da koca 3.5 sene nasıl geçti anlayamadım seninle. Hiç birinin yüzünü daha önce görmediğim sınıfa ilk girdiğimde "Ben kimle oturacağım ya?" demiştim. İşte o kim, sen oldun.Annemden çok seni gördüm lise boyunca.Çok alıştığım için ayrılmak zor gelecek diyemiyorum. Çünkü içimden bir ses ikimizin de aynı üniversiteye gideceğini söylüyor.Bu yüzden içim rahat.Ps oynarken akli dengemi bozduğum günleri, derste çeneni koparıp İzlanda'ya götürmeni çok arayacağım kesin.Üniversite yıllarında çok istediğim şeylerden biri de aynı evde kalıp Ps 2 almaktır.O zaman 70 senede bitiremeyiz üniversiteyi herhalde.Gelmiş geçmiş bütün yaşadıklarımız, her kahkahamız adına sonsuz teşekkür ediyorum DEV kalpli sınıf arkadaşıma.

    ERHAN



    Arka sıramın değişmez elemanı Emin,eğer arkamda oturmasaydın bu lise nasıl bitecekti bilmiyorum.Derslerde bana yaptığın yardımlar Amerikan yardımlarını geçti. Bu yüzden aramızdaki arkadaşlık bağı gün geçtikçe arttı.Bir de unutulmaz anılar var tabi.Ps bozmalar, çeşitli şanssızlıklar gibi.Seninle sohbet etmek de gerçekten çok eğlenceliydi.Ps oynamakta sınıfta beni en çok zorlayan sendin.Senin özelliklerin anlatmakla bitmez.Tabi dünyada olan biten her şeyle ilgilisin ve çok konuda bilgi sahibisin.Hayatında lise hayatın gibi başarılarla dolu olsun,beni unutmak gibi bir karaktersizlik de yapma ha!

    ENES

    Ders+spor+müzik+sinema+ps+.........Her bir yetenek var bu adamda yaa...Hocalar seni örnek öğrenci olarak görse de aslında sen ne çakalsın var ya.Test çözerkenki muhteşem ses efektlerini beynimize kazıdığını bil!!! On parmağında on marifet valla... Parmaklar da uzun olunca aşmış bir insan çıkıyor karşımıza.Har zaman böyle cana yakın,güler yüzlü ve mantıklı ol!Bir de bizi unutma ve güzel sohbetlerinden mahrum bırakma sakın!Pink Floyd 4ever (What has become of you?)

    DİDEM-GÖZDE



    Abi sen çok mu süt içtin ya? Çok mu basket oynadın gibi aptal sorularla yüzleşme kaderini benimle paylaşan arkadaşım... Seçici müzik anlayışı, geniş bir film kültürü,büyük bir spor yeteneği ve üstün zeka.Bende bıraktıkların bunlar. Bir de duygusallığın var tabi, içine sakladığın kocaman bir kalbin.Sevmeyi seven bir anlayışın ürünü inşallah hak ettiğin mutluluğu elde edersin.

    ORKUN



    Uzun boy, geniş omuzlar ve bulunması zor o karizmatik duruş.Bu fiziksel özelliklerin yanısıra, müthiş bir kişilik ve görünüşün ardında sessiz sedasız yol alan o duygusallık.Bunların hepsi kimde mi? Tabi ki Emin'de .Birkaç merhabayla geçiştirdiğimiz ilk iki sene sonunda başladı seninle dostluğumuz ve öyle güçlendi ki bir daha bozulmayacak.Merak etme unutmadım ve unutmayacağım seninle yaşadıklarımızı, maçlarını izleyebilmek için okuldan kaçtığımız o günleri, yazlıkta beraber kalırken yaptığımız o tavla maçlarını. Her ne kadar sen beni mars etsen bile seninle tavla oynamanın ayrı bir zevki oluyor ve tabi sınıfın bir ucundan diğerine birlikte söylediğimiz o şarkılar.Hepsinin ayrı bir zevki vardı.Seni hiçbir zaman unutmayacağım.Mutluluklar peşini bırakmasın!

    MEHMET



    Basketbol hayatındaki başarılarıyla sınıfımızın medarı iftiharı,aynı zamanda maçlara gitmek için izin almamızın tatlı bir bahanesi olmuştur o.Hazırlıktan itibaren öğretmenlerin bize örnek gösterdiği gözde öğrencilerdendir.Ancak hiçbir hoca onun içindeki fırtınaları keşfedememiştir.Sen olmasan biz ne yapardık Emin?? O sorularımızı kime sorardık? Sorsak bile kim bize öyle güzel güzel sabırla anlatmak için uğraşırdı?? Tabi ki HİÇ KİMSE, onun için biz elimizdeki kitaplarla senin yanındayız.Sen de bizi bırakma olur mu? Lise bitse de bizim sana hayatla ilgili sormak istediklerimiz olabilir ,onun için seni hep yanımızda hissedelim.Umarız bütün istediklerini elde edersin!!Her şey gölünce olsun!!!

    SILA-MELİHA



    Zeki ve sosyal ! komple bir sporcu , yakışıklı. Sınıfın Emin'i çünkü. Seni ifade edebilecek başka kelime bulamıyorum. Hayat boyu mutluluklar. İnşallah hayatta istediğin her şeyi elde edersin. KAZIM



    Bu kadar çok yönlü olmayı nasıl başarıyorsun, bu koşuşturmacanın içinde çözemiyorum.Hem derslerinde bu kadar başarılı hem de kültürel açıdan insanları etkileyen bir cevhere sahipsin.!Arkadaş canlısı,sevecen,yardımsever... Söylenecek ne kadar güzel söz varsa hepsine sahipsin, hep böyle kalman ve yeni arkadaşını hiç unutmaman dileğiyle!!!

    DİCLE



    Oğlum Emin hatırlar mısın bilmiyorum ama seninle ilk defa bir basketbol sahasında tanışmıştık, o zaman şu an olduğu gibi benden uzundun. Lise hayatım ne kadar aradaki farkı kapatmaya çalışsam da görüldüğü gibi yine benden uzunsun. Umarım hayatın boyunca kazanacağın başarılar, basketbol hayatındaki kadar kalıcı ve uzun olur. Umarım ileride bir gün bir basket sahasında buluşunca senin üzerinden smaç basacak duruma gelirim. 3 yıl boyunca yaşadığımız o güzel günleri asla unutmayacağım ve de beden derslerindeki o müthiş forvet ikilisini de(Nobre-Hooijdonk). Hayatındaki her şey istediğin gibi olsun,koçum!!! Beni unutma

    BUĞRA



    Cronenberg kadar sıra dışı ve garip,

    Hitchcock kadar çatlak,

    J.Nicholson kadar kurnaz,

    Pacino kadar sessiz ama malı götüren birisin.

    İşte sen böyle ilginç bir şahsiyetsin.Bir bakıyorum kendi kendine konuşup garip hareketler yaparak soru çözüyorsun.Ya da sessizce yerinde oturuyorsun ama her muhabbetin içindesin; her şakadan, espriden haberin var.Bir olay olsa yakanı o kadar kolay sıyırıyorsun ki kabak yanındakilerin başına patlıyor. Hele sıcaktan beynin sulandığında o kadar iğrenç espriler yapıyorsun ki, daha garibi benim de beynim sulandığından olsa gerek o esprilere gülebiliyorum.Ama muhabbetini gerçekten çok seviyorum. Dakikalarca sıkılmadan, uzun uzun izlediğimiz filmlerden bahsediyoruz. Hatta sen daha konuşuyorsun. Üstelik hiçbir zamanda olayları kronolojik olarak anlatmazsın. Bir başından bir sonundan ama olsun alıştım artık. Sayende imdb'nin son haberlerinden, bütün listelerden haberim oluyor. Bu muhabbetler artık geleneğe dönüştü. Benim için olmazsa olmaz.Hayatında başarılar. Senden önce İtalya'ya gidersem kart atarım.

    GÜZİN



    Sınıfın kadrolu uzunlarından. Tam bir spor aşığıydı. Hem futbolu iyi oynar hem de basketbolu. Hocaları ikna edip gittiğimiz okul maçlarında az Emin diye bağırmadık, sen de bize bakmaz smaç diye bağırdığımızda hiç oralı bile olmazdın. Bu konularda hep mütevazı davranır, bahsetmekten kaçınırdın. Seninle arka arkaya oturduğumuz dönemlerde çok dalga geçer, eğlenirdik. Hepsi unutamayacağım güzel dakikalardı. Hep programlı, düzgündün. Her şeyin hep yerli yerindeydi. Bu sayede zekanı da kullanıp başarıyı yakalarsın umarım.İnşallah hayat boyu böyle kalırsın.Hayatta başarılar!!!

    ALİ



    Selvi boyunla ilk dikkati çekenlerdendin hazırlıkta benim için. Aynı diyardan geldiğimizi öğrendiğimde ilk yakınlığı hissettim sana karşı.Çok yönlü, renkli kişiliğin sayesinde bir çok kişi gibi benim için de en iyi arkadaşlardan biri oldun. Senin için maçlara kaçtık, azar yedik, her boş derste büyük bir sevinçle, beraber mahallemizin yolunu tuttuk. Nostaljik şarkıları(Çile bülbülü) avazımız çıktığı kadar bağırarak söyledik, stres attık. Lisenin ve bizim mahallenin unutulmayanlarından olacaksın benim için. Her şey dilediğin gibi olsun!

    GÜLŞEN



    Eşsiz bir kişiliksin sen. Yanında hiç sıkılmadığım, en önemlisi eğlendiğim, mutlu olduğum arkadaşımsın. Seninle birlikteyken gülücükler hiç eksik olmadı yüzümde. Bir korku filmini anlatırken bile güldürürsün beni. Hiç bıkmadan saatlerce müzikten, sinemadan, futboldan, basketboldan, konuşabiliriz seninle. Sonra yazılı öncesi bir sabır taşı olur; bana bir şey öğretmek için çıpınırsın.En çok da o zamanlar severim seni. Şaka şaka!! Ben seni hep severim. Bazen de dağıtmış şekilde bağıra bağıra şarkı söyleriz. Özellikle "Çile"yi söylerken o içindeki sanatçı ruhun açığa çıkar.Bu sırada kızların sana olan hayranlığı bir kat daha artar.Kızlar demişken, sakın üniversiteye gidip de kızlara dalma. Seni çok iyi yerlerde görmek istiyorum çünkü. Bir de beni hiç unutma tamam mı? Hep mutlu kal!

    NURBANU



    Uzun boyu ve girişken tavırlarıyla dikkatimizi çekmişti ilk olarak. Sonra tek eliyle sözlük karıştırışı, derslerdeki başarısı, bütün muzurlukların içinde olup ama kendini belli etmeyişi ve basketteki yeteneğiyle gösterdi kendini. Dakikalar boyu uzatarak söylediği "Çile Bülbülüm" şarkısı sınıftan çok rağbet alınca o da gaza gelip, repertuarına tüm damar şarkıları ekleyip hem kendine hem de bize acıklı dakikalar yaşatıyor. Arkadaşımızın en son keşfettiğimiz yeteneği ise kendi kendini eğlendirebilmesidir. Öyle ki onu yalnız başına değişik hal ve hareketlerde görebilirsiniz. Bu tavırlarıyla hepimizi güldürmeyi başarmıştır. Umarız derslerindeki başarılarını hayatın her alanında sürdürebilirsin.

    RÜMEYSA-GİZEM



    İşte sınıfın yağız delikanlısı. Sessiz sedasız her işini halleder de insanın ruhu duymaz. Geçer pencere kenarına, açar önüne akademik kitapları, ansiklopedileri sabahtan akşama kadar bir daha gören olmaz. Ama helal olsun süper repertuarı var. Yerli ,yabancı, pop, rock, klasik müzik, Türk sanat müziği... Tam bir ayaklı TRT radyosu. Bir de kendisi acayip futbol hastası ve ne yazık ki Fenerbahçe taraftarıdır.[Emin olun onun suçu değil şartlar öyle gerektirmiş.] Ama okul basket takımının vazgeçilmezidir.[O da yedek olmadığı anlarda.] İnşallah gittiğin her yerde mutlu olursun.

    YİĞİT

    alıntı
#12.03.2012 21:02 0 0 0
  • ya başka yıllık yazılarına örnek var mı bana tam 34 tane lazım
#27.11.2012 18:22 0 0 0