MALZEME:

Un 1 kg. Tuz 1 fiske
Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı
Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr.
Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr.
Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı

YAPILIŞI:
Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. 35-40 pazıya ayrılır. Sini yağlanır. Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır. Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 -5 cm. boyunda kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir. Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 575
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:48
tarifleriniz için teşekkürler :2:
ALiNa Tarih: 21.09.2006 20:19
yaaaaa canım çekti şimdi beholsa yenmezmiydi ama ya :14:taşekkürler su perisi
unique Tarih: 21.09.2006 10:49
eline emegine saglik....
sennur Tarih: 09.07.2006 01:22
gecenin bu saatinde bu kadar nefis bir tarif okunurmu,karnım acıktı paylaşan yüreğine sağlık superisi
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:41
Ellerine Saglik :43:
refik Tarih: 12.06.2006 10:28
teşekkrüleR ellerine sağlık SU-PERISI
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:42
TaRif icin Tesekkürler....