Ziraat Bankası 2011 Yılı Personel Alımı - 2011 Ziraat Bankası İşçi Alımı

Son güncelleme: 06.01.2011 12:39
  • 2011 Ziraat Bankası İşçi Alımı ne kadar - Ziraat Bankası 2011 Yılı Personel Alımı ne kadar - ziraat bankası personel alımı 2011

    Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, son 7 yıl içerisinde 7 bin kişiyi işe aldıklarını, önümüzdeki yıl da yine 2 bin 500 civarında personel almayı planladıklarını açıkladı.İşte Ayrıntılar:Can Akın Çağlar, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ile birlikte Malatya'nın Darende ilçesinde Ziraat Bankası Şubesi'ni ziyaret ederek çalışanlarla konuştular, Somuncu Baba Külliyesi'ne geçerek burada Darende Tanıtım Merkezi'nde incelemelerde bulundular.
    Gazetecilerin bankaların yeni alacağı personellerle ilgili sorularını da yanıtlayan Can Akın Çağlar, her yıl 2 bin 500 kişi aldıklarını, son 7 yılda 7 bin personel istihdam ettiklerini söyledi.
    Çağlar, "Şu anda mülakatları devam eden bin dolayında arkadaşımız aramıza katılacak. Önümüzdeki yıl da yine 2 bin 500 civarında personel almayı planlıyoruz. Bu Ziraat Bankası için büyüme sürecinde olması gereken bir rakamdır" diye konuştu.
    Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı da Darende ilçesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Karslı ve Çağlar'ın iş adamlarıyla görüşmek ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'la fikir alış verişinde bulunmak üzere Malatya'ya geldiklerini kaydetti.
    Çağlar ve beraberindeki heyete Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da eşlik etti.
#04.01.2011 00:43 0 0 0
  • 2011 yılı Ziraat Bankası Personel Alımı ve Şartları hakkında tüm detaylı bilgiler aşağıdaki makalede mevcuttur.
    Ziraat Bankası Personel Alımı 2011 sınava katılmak için genel şartlar aşağıdaki listede verilmektedi.
    Sınava Katılma Genel Şartları

    * Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
    * Kamu haklarından mahrum bulunmamak
    * Affa uğramış dahi olsa, herhangi bir suçtan dolayı hapis cezasına hüküm giymemiş olmak
    * 01.01.1983 ve sonrası doğumlu olmak
    * Bankamızın daha önce açmış olduğu Servis Görevlisi alımı sınavlarının mülakat aşamasında elenmemiş olmak
    * İşin gerektirdiği sağlık koşullarına sahip olmak ve yurdun her yerinde devamlı görev yapmasına engel bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek

    Başvuru Yöntemi ve SüresiSınav başvuruları sadece internet aracılığıyla yapılacak olup şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

    * Bankamız internet sayfasında (http://www.ziraatbank.com.tr/) bulunan İş Başvuru formuna T.C. Kimlik Numaranız ve tarafınızca belirlenen şifre ile giriş yaptığınızda kontrol amaçlı adınız ve soyadınız ekrana gelecektir. Bilginin şahsınıza ait olması halinde "Devam Butonu"nu kullanarak başvuru işlemine başlanılacaktır.

    * Formda yer alan fotoğraf ekle butonu aracılığıyla, 302 X 362 boyutunda (JPEG) formatında (son 6 ay içinde çekilmiş, başı açık, şahsınızı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikteki) vesikalık fotoğrafınızı sisteme yüklemeniz gerekecektir.

    * Formun "Sınava Başvur" ekranından;

    "İç Kontrolör Yardımcısı Sınavı"Görev tanımı: Banka faaliyetlerinin yasalara, mevzuata, iç düzenlemelere ve bankacılık esaslarına uygunluğunu kontrol eder ve raporlar.
    "Mali Tahlil Uzman Yardımcısı Sınavı"Görev tanımı: Mali tablolarını esas alarak firmaları inceler, kredi riskini etkileyen faktörleri değerlendirir, kredi taleplerine ilişkin proje değerlendirme raporu düzenler."Servis Görevlisi Sınavı"Görev tanımı: Şubelerde gişe, kredi, pazarlama, muhasebe, kambiyo vb. bankacılık hizmetlerini mevzuata ve bankacılık esaslarına göre yürütür.
    seçeneklerinden yalnız bir pozisyonun ve sınava katılmak istenilen iki merkezin seçilmesi gerekmektedir.Adaylar seçtikleri sınavın sonuçlarına göre tercihte bulunacak ve başarılı bulunan adaylar mülakata alınacaktır. Sınav esnasında veya daha sonra tercih değiştirme imkanı bulunmamaktadır.
    Formda yer alan alanların doğru ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
    Formda beyan ettiğiniz özgeçmiş bilgilerinin sınav başvuru koşullarına uymaması halinde başvurunuz sistem tarafından engellenecektir.
    Tüm adayların müracaatları bittikten sonra, başvurularınız değerlendirilecektir. Aranan nitelikleri taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Yanlış bilgi veren veya bazı bilgileri gizlediği anlaşılan aday, bundan doğacak sorumlulukları peşinen kabul etmiş sayılır ve gerçek dışı beyanla işe alımdan dolayı Banka'nın uğrayabileceği her türlü zarardan sorumlu olur.

    Başvurular 09.04.2010 Cuma günü saat 18.00'e kadar kabul edilecektir.Yazılı sınav tarihi, sınav merkezleri ve adayların yanlarında getirmeleri gereken evraklar daha sonra Bankamız internet sitesinde (http://www.ziraatbank.com.tr/) ilan edilecektir.

    Yazılı Sınav
    Başvurusu kabul edilen adayların tümü yazılı sınava çağrılacaktır.
    Sınav merkezleri aday yoğunluğuna göre belirlenecek olup, başvuru esnasında her adayın iki farklı sınav merkezi tercihi yapması gerekmektedir. Banka gerekli görmesi halinde adayların sınava gireceği yerlerde değişiklik yapabilecektir

    Adaylar bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçlarını aynı gün, sınava girdikleri yerden öğrenebileceklerdir

    Sınav Konuları

    Genel Kültür-Genel Yetenek
    İktisat (Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Para-Banka-Kredi, Maliye Politikası, Türkiye Ekonomisi)
    İşletme(Pazarlama, Finansman, Yönetim Organizasyon)
    Hukuk (Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku)
    Muhasebe (Genel Muhasebe)
    Değerlendirme ve Mülakata ÇağırmaSınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. En az 70 ve daha yüksek olan puan alan adaylardan;
    İç Kontrolör Yardımcısı sınavına katılanlar aşağıda yer alan iller arasından sadece 1 (Bir) İl,

    * Bankalar Kanunu'na göre Bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak
    * İşe alım tarihi itibarıyla askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak
    * Diğer resmi ve özel kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak,Sınava Katılma Özel Şartları ÖğrenimÜniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Fakülte veya Yüksekokullarının aşağıda yer alan bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca onaylanmış yabancı ülkelerdeki Fakülte ve Yüksekokulların bu bölümlerinin birinden mezun olmak, (İlan tarihi itibarıyla mezun olmamış adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)
#06.01.2011 12:39 0 0 0