Kuş gribi insandan insana mı geçti?

Son güncelleme: 24.05.2006 19:02
  • Dünya Sağlık Örgütü, Endonezya'da aynı aileden sekiz kişinin ölmesi üzerine, virüsün insandan insana geçmiş olabileceğini açıkladı: "Dünyada karşılaşılan en ciddi vaka"

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Endonezya'da sekiz üyesi kuş gribinden ölen ailede, virüsün insandan insana geçmiş olabileceğini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün bölge sözcüsü, olayın 'dünyada karşılaşılan en ciddi kuş gribi vakası olduğunu' söyledi.

    WHO yaptığı açıklamada, kuş gribine yakalanan ailenin bütün üyelerinin hastalığın değişik aşamalarında virüsü, yakın ve uzun süreli temas nedeniyle diğer aile üyelerinden kapmış olabileceklerini belirtti

    noimage

    Sözcü, ölenlerin kuş gribi virüsünü nereden kaptıklarının belirsiz olmasının kaygı uyandırdığını ve kısa süre içerisinde bu kadar çok kişinin ölümesinin önemle incelenmesi gereken bir olgu olduğunu belirtti.

    Sözcü, "halk sağlığı açısından karşı karşıya kalınan en ciddi vaka. Bu kadar geniş bir grubun bir arada olduğu bir vakaya daha önce rastlanmadı. Burada ayrıca, bu insanların hastalığı nereden kaptıklarının da belirsiz olduğu ve bu açıdan da daha önce rastlanılmamış bir durumla karşı karşıyayız'' dedi.

    Örgüt, bunun bir ihtimal olmasına rağmen, virüsün başka bulaşma yollarının da olabileceği ihtimalinin araştırıldığını ifade etti.

    WHO, testlerin kuş gribi virüsünde dikkate değer bir değişim görülmediğini kaydetti.

    Örgüt, çok nadir durumlarda kuş gribi virüsünün insandan insana geçmiş olabileceğinden kuşkulanıyor, ama genellikle kümes hayvanlarından insanlara geçtiğini belirtiyor.

    Endonezya'da bütün üyeleri ölen aile, Kuzey Sumatra'nın Karo bölgesindeki Kubu Sembelang köyünde yaşıyordu.

    Ancak sağlık yetkilileri, şimdiye kadar kuş gribi vakasının ailenin dışına yayıldığını gösteren belirtilere rastlamadı.

    Öyle bir durumda çıkacak küresel salgının en az 100 milyon kişinin ölümüne sebep olacağı sanılıyor.
#24.05.2006 08:49 0 0 0
  • bu şuan ki dünyanın en büyük sağlık sorunu .
    insandan insana geçiyorsa sonumuz iyi olmaz.

    paylaşım için sağol
#24.05.2006 09:43 0 0 0
  • çok korkutucu bir haber. japonlar ilaç bulundugu söylemişlerdi. inşallah bulmuşlardır
#24.05.2006 19:02 0 0 0