Kabak mücver

Son güncelleme: 24.06.2006 11:31
  • Malzemeler:
    2 kabak
    2 dal dereotu
    1-2 dal taze soğan
    1 çorba kaşığı un (30 gr)
    1 yumurta akı
    1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir
    Kızartmak için sıvıyağ
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın.
    * Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
    * Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Kabak mücverin 1 porsiyonu 185 kaloridir. Daha hafif olmasını istiyorsanız, kızartmak yerine fırında da pişirmeyi deneyebilirsiniz.
#24.05.2006 22:35 0 0 0
  • eLine SaGLıK
#15.06.2006 12:13 0 0 0
  • paylasim icin tskler
#22.06.2006 15:49 0 0 0
  • kabakli yemekler bilmezdim pek...
    tarif icin tskrler
#24.06.2006 11:31 0 0 0