Dostça bitti: 3-3

Son güncelleme: 25.05.2006 07:54
  • noimage
    2008 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında yurt dışında kamp yapan A Milli Futbol Takımı ilk hazırlık maçında Belçika ile 3-3 berabere kaldı.
    Belçika'nın Genk kentinde Fenix Stadı'nda oynanan maçta, Necati'nin 2. dakikada attığı golle öne geçen milli takım, 26.dakikada Hasan Kabze'nin kaydettiği golle farkı ikiye çıkarttı. Bu golden bir dakika sonra ise İbrahimToraman'ın kendi kalesine attığı golle skor 2-1'e geldi. Belçika 42. dakika Sonck'un golüyle eşitliği sağlarken mücadelenin ilk yarısı 2-2 beraberlikle sona erdi.

    İkinci yarıya etkili başlayan milliler 75. dakika Tuncay'ın kafa golüyle bir kez daha öne geçerken, maçın bitimine saniyeler kala 90+2'de Hoefkens'in kaydettiği golle ilk hazırlık maçından 3-3 beraberlikle ayrıldı.

    Milli Takım ikinci hazırlık maçını 26 Mayıs Cuma günü Gana ile oynayacak.
#25.05.2006 07:48 0 0 0
  • Terim: "Yediğimiz goller basitti"
    A Milli Futbol Takımı, Belçika'nın Genk Kenti Felix Stadı'nda oynanan hazırlık maçında Belçika A Milli Futbol Takımı ile 3-3 berabere kaldı.

    Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, her 2 takım için de iyi bir hazırlık maçı olduğunu kaydederek, "Genç oyuncularımız yavaş yavaş takıma adapte oluyor. Zaten hazırlık maçları onlar için ileriye dönük hazırlanmaktır. Ama deplasmanda 3 gol atmak kolay değil. İlk 30 dakika mükemmel oynadık ve skor olarak hiç geriye düşmedik. Ancak yediğimiz goller basit gollerdi'' şeklinde konuştu.

    Milli takımın ilk golüne imza atan futbolcu Necati Ateş, sert bir mücadele olduğunu belirterek, "Galip gelmek isterdik ama olmadı. Yeni bir takımız, önümüzde oynayacağımız 5 maç var. Bu maçları kazanmak için mücadele edeceğiz. İnşallah daha iyi olacağız" dedi.

    Milli takımın 3. golüne kaydeden Tuncay Şanlı ise oyunun geneline bakıldığında iyi şeyler yaptıklarını vurgulayarak, "İyi top yaptık, gol pozisyonları da vardı. Ama basit hatalardan gol yedik. Eğer bu basit hataları en aza indirirsek çok daha iyi bir takım olacağız. Yeni bir takımız, oyunun geneline baktığımızda hem mücadele eden, hem top yapan hem de hücuma iyi katılan bir takım görüntüsü verdik. Bize inanan bir hocamız var. Biz de o inancı her geçen gün çok daha fazla göstericeğimize inanıyorum. Karşımızda iyi bir ekip vardı. Hocamızın istediklerini sahaya yansıtmaya çalıştık. Pas yapmamız çok önemliydi. Hocamız pas yaparak hücuma çıkmamızı istiyordu. Türk futbolunun genelinde bir hata var, çok basit gol yiyoruz" dedi.

    Hasan Kabze ise ilk defa biraraya gelen arkadaşlarıyla oynadığını ifade ederek, "Bundan kaynaklanan bir uyum sorunu var. Ama oynayacağımız hazırlık maçlarıyla bunu gidereceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.
#25.05.2006 07:54 0 0 0