Kandaki Kolesterol Seviyesi Nasıl Düşürülür

Son güncelleme: 06.01.2011 23:41
  • diyetle kolesterolü düşürmek - egzersiz ile kolesterolü kontrol altına almak - kandaki kolesterol nasıl düşürülür - kolesterolü düşürmek için ne yapılmalı
    Doğal Tedavi kolesterol seviyesini düşürmek için aşağıda açıklanan diyeti önermektedir:

    • Hayvansal Gıdalardan Kaçının: Hayvansal gıdalar yağ ve kolesterol bakımından zengin, lif bakımından ise yoksul gıdalardır. Bu yüzden et, yumurta, balık, sakatat tüketmekten mümkün olduğunca kaçınmanız; taze sebze ve meyve, salata gibi besinleri de mümkün olduğunca fazla tüketmeniz önerilmektedir. Ayrıca, süt kreması, tereyağ ve hint yağından da uzak durmalısınız.

    • Yüksek Proteinli Gıdalardan Kaçının: Et, yumurta ve peynir gibi gıdalar yağ
    bakımından zengin olduğu kadar, protein bakımından da oldukça zengindirler. Hayvansel proteinler, sindirimi zor olması nedeniyle, karaciğer, pankreas ve böbrekleri zorlarlar bu da damar tıkanıklığı riskini artırır.

    • Düşük yağlı diyet: Kepekli pirinç, salatalar ve kaymağı alınmış sütten oluşan bir diyet, atardamarların elastikliğinin artırır.

    • E vitamini: E vitamini içeren, buğday tohumu yağı kullanmanız önerilir. Ayrıca bu yağı su ürünleriyle alırsanız daha etkili olacaktır.

    • Tuzu azaltın: Tuzu azaltmak vücudunuzun su dengesini normal seviyeye getirecektir. Böylece kalbiniz ve böbrekleriniz daha az efor sarfedeceklerdir.

    • Kompleks karbonhidratlardan tüketin: Kompleks karbonhidratlardan (nişasta) daha fazla tüketmeniz önerilir. Çünkü, kompleks karbonhidratlar, kandaki kolesterol ve trigliserid seviyesini düşürür. Ancak, şekerden kaçının.

    • Doymamış yağları kullanın: Mısıryağı, soya yağı, haşhaş tohumu yağı, ayçiçek yağı, safran yağı gibi, doymamış yağları tercih edin. Yemek pişirirken hint yağını kullanmaktan kaçının.

    • Öğünlerde çok yemekten kaçının: Bazı insanlar kahvaltı yapmazlar. Bunun sonucu, öğle ve akşam yemeklerinde çok büyük porsiyonlar tüketirler. Bu öğünlerde çok fazla yemek kolesterol seviyesini yükseltebilir.

    • Dikkatli diyet: Dikkatli bir diyette doymuş yağ asiti, tekli doymamış yağ asiti ve çoklu doymamış yağ asitinden eşit miktarlarda olmalıdır. Bu tipteki bir diyet, kandaki kolesterol seviyesini düşürür, kalp krizi ve anjına riskini azaltır. Bir insanın günde tükettiği toplam katı ve sıvı yağ miktarı 30 gr'ı geçmemelidir. Koyu yeşil lifli, canlı sarı sebzeler, iyot bakımından zengin deniz ve su ürünlerini daha bol miktarlarda tüketmelisiniz. Vücuttaki iyot miktarını artırmak, vücutta cereyan eden kimyasal reaksiyonların hızını da artırır. Böylece vücut daha çok kalori yakar. Çok lifli ve lifli sebze diyeti de kandaki kolesterol düzeyini düşürmek için gereklidir.

    • Perhiz: Perhiz yapmak, vücuttaki yağ oranını düşürür, karaciğeri güçlendirir, vücuttaki kimyasal reaksiyonların hızını artırır. Başlangıçta 3-5 gün ve daha sonraları da haftada 1 perhiz yapmak, kandaki kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar.

    • Egzersiz: Yürüyüş, koşma, yüzme, bisiklete binme gibi egzersizler vücuttaki kalorileri yakacak ve kimyasal reaksiyonların hızını artıracaktır. Derin nefes alma egzersizi ise vücuda bol miktarda oksijen girmesini sağlayacaktır.

    • Lavman: Bağırsak hareketlerinin normal olması ve kabızlıktan korunmak çok önemlidir. Çünkü düzensiz bağırsak ha-raketleri, vücutta zehirli madde ya da toksin birikmesine neden olabilir. Bu toksinler de atardamarların çeperlerini tahriş edebilir.

    • Terlemek: Terlemeyi artıracak tüm yöntemler kalp krizi ve Anjina riskini azaltır. Çünkü deri vücudun kolesterol kullanmasına yardım eder. Doğal tedavi uzmanları buhar banyosu, sauna, güneş banyosu gibi metodları, terlemeyi artırmak için önerirler.

    • Bitkisel İlaçlar: iyot, tiroid bezini daha aktif hale getirir; vücuttaki kimyasal reaksiyonları hızlandırır. Deniz ürünleri, iyot bakımından zengindir. Ayrıca, salata, turp, sarımsak ve ökseotu da kolesterolü düşürür.
#06.01.2011 23:38 0 0 0
  • peki insan kolesterolsüz yaşayabilirmi? tuzu azaltalım da tuz vüctta ne işe yarıyor acaba
#06.01.2011 23:41 0 0 0