EN SONDAKİ PÜF NOKTALARI KESİN OKUYUN ÖNEMLİ!!!

Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bi sigara yakiyoruz.Sigaranin
kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmisdemektir.
Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz.Pismistir herhalde ocagin altini
kapatiyoruz.

Biberli Domatesli Yumurta

Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldıgimiz da yapabilecegimiz
bu enfes yemek tipki biberliyumurtali domates gibi pisiriliyor.

Makarna

Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye
basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.
Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa
pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini
kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz..(o zaman hem
tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)Uzerine ketcap
sikip yiyiyoruz.

Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin.Sayica
fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

Tuzlu Makarna

Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan
once tuz koymayi akil ediyoruz .. Oyle daha guzel oluyor.

Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve
tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek
pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir
arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt
koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. kisaca yag
koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra
da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz..Hem bunu suzmeye de gerek yok.

Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve
kizgin

yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa
tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi varken yapin.
Bir

de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz.Mutlaka tabaga
koymak
gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER

Hazir Pizza

Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip
yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken teksey kazirken
uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.

Hazir Kofte

Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup
kofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan altini
kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.

*ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu

Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup
uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda
beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz
tadina
bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye
benziyor.


Tavuk

Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine
bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir
iki
gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege bagli
olarak bolca toz seker eklenebilir.

*ULTRA ZOR YEMEKLER

Kiymali Bamya

Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma konulmali.
Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarna pisirmeyi
oneriyorum.

*PUF NOKTALAR

Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis
olursunuz.

Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini tuttursaniz
bile renginden anlasilmaz.

Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. Ozellikle
rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek
tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.

Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga
attiginizda cok kotu patliyorlar.

Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz
tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmisdemektir. Sakin
yemeyin.

Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cig tuketin.

Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan
kasikla yiyebilirsiniz.

Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.

Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz
seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa bir
sure sonra unutulur.

Sebzeligin kapagini sıkı kapatırsanız curuyen seylerin kokusu dolaba daha
az

yayilir.

Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini
tum
gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir.Belki bu islem
sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger.Ozellikle
misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size
cok maco bir hava verir.

Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis.Birden
icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben niye
kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve
gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim
biraz. Ben acikcasi ufo gibi biseybekliyodum, bu bildigimiz tencerenin
plastigi. Icindede vantilator gibi
bisey var.Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama
bi
ise yarayacaklarini sanmiyorum.Neyse fisini taktim denemek icin bi tane
sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile
soyamadi essogluesek.
Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo
orda. Bir ara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi
dusunuyorum.Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para
tuzagi.Ilerde cikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 25.06.2006 20:47
cok komik... paylasim icin tskler
SU-PERISI Tarih: 26.05.2006 01:01
erkekler yemek yaparsa olacagı budur işte