Hem şişman hem de sağlıklı yaşam

Son güncelleme: 27.05.2006 00:32
  • ABD'de yayınlanan Daily Zone isimli web sitesinde sağlık yazıları yazan Dr. Sears'e göre şişmanların da sağlıklı olması mümkün.
    Son zamanlarda konuyla ilgili yayımlanan haberlerde aşırı vücut yağlanmasının bazı açılardan koruyucu olabileceğini kanıtlayan çalışmalardan bahsediliyor ve bazı obez insanların daha uzun yaşadığı görülüyor.
    Kilo alalım mı diye merak edenlere yanıt olarak ise Dr. Sears, yaşamı uzatmak için kilo almanın, "bir dinamit çubuğu ile sigara yakmaya benzediğini" söyüyor. Yani, 'bunu yapmak mümkün, ama çok tehlikeli'.
    Dr. Sears'e göre sağlıklı yaşamanın yolu obezliğin özelliği olan sessiz enflamasyonu kontrol altında tutmaktan geçiyor.
    Dr. Sears "obezlik sessiz enflamasyona yol açtığı için, obez bir kişinin enflamasyonu geri çevirmek için ortalama kişilere kıyasla daha çok balık yağı alması gerekli" diyor.
    Kilo vermek yavaş ve zor bir süreç, ama enflamasyonu geri çevirmek hızlı ve kolay. Dr. Sears bunun balık yağı ile kolayca yapıldığını anlatıyor.
    Ne kadar balık yağına ihtiyaç duyulduğu ise diyete bağlı. Akdeniz türü bir rejim uygulanıyorsa, her gün balık yağında bulunan 5 gram kadar DHA veya EPA yeterli.
    Ancak diyette kötü huylu yağlar varsa ve Glisemik Endeks ölçeğinde yüksek yerlerde bulunan gıdalarla besleniliyorsa, daha çok balık yağı almak gerekiyor.
    Enflamasyon kontrol altında tutulursa, aşırı vücut yağlanmasının tehlikeleri azaltılabiliyor, ama en güvenli yöntem sağlıklı bir kiloda kalmak.
#26.05.2006 23:18 0 0 0
  • bilgiler için teşekkürler SU PERİSİ
#27.05.2006 00:32 0 0 0