Sahillerde kabile modası

Son güncelleme: 29.05.2006 15:45
  • noimage

    ONeillda boardshortlar, rock müzik yıldızlarının tercihi ünlü dövme sanatçısı Hollandalı Henk Schiffmacherın imzasını taşıyor. Erkek ve kadın olmak üzere iki kategoride hazırlanan özel dizayn şortlar, Güney Afrika sahillerinin etkilerini taşıyor.
    ONeill kadın boardshortlarda Maori dövme sanatının bir formu olan ve yüzü ifade eden özel dizaynlar yer alıyor. Boardshortlarda yer alan baskılarda kullanılan her bir çizgi veya çizgi grubu bir kabilenin tarihini tanımlamak için kullanılıyor.
    Karmaşık anlatımla dizayn edilen mesajlar alt kabileyi, kabile üyeliğini, toplumsal yapı içerisindeki konumlarını anlatıyor. Maori, saygıdeğer kültürel ayini ve dinsel tecrübeyi ifade ediyor. Boardbabes şortları balıkçılara ait izleri de taşıyor. Her iki tema da efsanelerle bezenmiş Maori geleneğinin özellikleri arasında yer alıyor.
    Henk Schiffmacher'in erkek boardshortları için yaptığı dizayn ise Güney Pasifik adası, Samoa kökenli Pealardan geliyor. Pea dövmeleri belden diz altına kadar olan boardshortlara bütün olarak basılıyor. Dövmelerinin çizgileri denizi, gökyüzünü, karayı ve Samoan insanlarının gücünü ve gururunu tanımlıyor.
    Bir vücut dövmesi gibi görünen ve inciden yapılmış Samoan kolyesini andıran baskılarıyla daha da zenginleştirilen erkek boardshortlar, bu özelliğiyle 150 yıllık Samoan elbiselerine benziyor. Samoan elbiselerinin eskimiş, yıpranmış görüntüsü boardshortlara da yansıyor.
#27.05.2006 13:44 0 0 0
  • çok hoş şeylermiş yaa

    sağol Su PERİSİ
#29.05.2006 15:45 0 0 0