Terbiyeli kereviz çorbası

Son güncelleme: 08.06.2006 10:41
  • Malzemeler:
    2 kereviz
    1 havuç
    1 patates
    1 soğan
    6 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1.5 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    Bir tutam muskat
    Tuz, taze çekilmiş karabiber
    Hazırlanışı:
    * Kereviz, havuç, soğan ve patatesi soyun. Soğanı kıyıp kereviz havuç ve patatesi iri iri doğrayın. Tencereye su ve limon suyunu alıp kaynatın. Sebzeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzelerin suyunu süzün ve blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu püreye ekleyip karıştırın.

    * Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtıp unu ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Sebzeli karışım, tuz ve muskatı ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

    * Servis kâselerine paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
#27.05.2006 23:34 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#08.06.2006 10:41 0 0 0