Acılı soğan salatası

Son güncelleme: 30.06.2006 23:49
  • Malzemeler:
    4 orta boy kırmızı soğan
    2 diş sarımsak
    Yarım göbek marul
    Yarım kırmızı lahana
    Yarım demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı sumak
    1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    Yarım limonun suyu
    1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı:
    * Kırmızı soğanları soyup yarım halkalar halinde ince ince doğrayın. Bir kaba alıp üzerine hafif tuz serpin ve hafifçe parmak uçlarınızla karıştırın.
    * Göbek marulu ve lahanayı şeritler halinde doğrayın. Kırmızı lahanayı ayrı bir kapta hafif tuz serperek ve çok az limon suyu ile ovun.
    * Maydanozu incecik kıyın. Limon suyu, zeytinyağı, sumak, tuz ve pulbiberi bir kapta iyice karıştırın. Marul, lahana ve soğanı harmanlayıp salata tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız sosu ince ince akıtarak gezdirin ve servis yapın.
#27.05.2006 23:43 0 0 0
  • ellerine sağlık
#08.06.2006 10:28 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 23:49 0 0 0