Badem tatlısı tarifi - Badem tatlısı nasıl yapılır - Badem tatlısının yapılışı


Malzemeler :

6 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem
1 kilo şekerden yapılmış şurup
Şurubun malzemesi
1 kg toz şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:

Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın.
Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin. Karışıma katarak kevgirle karıştırın.
Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın. Üzerine soğuk şurup dökün. Servis edin.
Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Köpüğünü alın, limon suyunu katın. Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 385
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:30
cok guzel denedim
NaZ Tarih: 13.06.2006 11:41
tarif icin tesekkürler
casper Tarih: 12.06.2006 19:25
çok güzel bir tarife benziyor ellerine sağlık
refik Tarih: 12.06.2006 10:36
paylaşımların için teşekkürler