Zeytinyaglı Mezgit sarma

Son güncelleme: 07.07.2008 15:11
  • Gerekli Malzemeler :

    2 adet mezgit balığı filetosu
    1 su bardağı pirinç
    2 adet soğan
    1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı kıyılmış nan
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 çorba kaşı

    Hazırlanışı:

    Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.
    Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
    Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.
    Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.
    Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
#28.05.2006 00:00 0 0 0
  • balık sevenler için çok ideal bir yemek bu ben pek balık yamam ama

    leine sağlık su perisi sağol
#07.06.2006 17:36 0 0 0
  • Balik yenmez mi.Ellerine saglik.
#09.03.2008 15:19 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
#07.07.2008 15:11 0 0 0