Gerekli Malzemeler :

2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşı

Hazırlanışı:

Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.
Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.
Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 466
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:11
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 09.03.2008 16:19
Balik yenmez mi.Ellerine saglik.
ozlems_o Tarih: 07.06.2006 18:36
balık sevenler için çok ideal bir yemek bu :85: ben pek balık yamam ama

leine sağlık su perisi sağol