arkadaslar standart bir Pilav tarifi yok mu?yani pirinci 10 dakika sicak su ile islat,bir corba kasigi yagin icine...,10 dakika sonra altini kapat tarzinda bir seyler...ne zaman yapsam ya hamur oluyor ya cig kaliyor...simdiden tesekkurler...

erbaatokat erbaatokat
Üyenin Yeni Konuları
Üyenin Populer Konuları
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1456
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.09.2006 01:02
ellerine sağlık teşekkürler. :2:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:01
Ellerine Saglik
clark Tarih: 17.07.2006 16:16
Su-peris üsta
yabani cadi Tarih: 16.07.2006 23:26
Unutmusun arkadaslar pilavi pisirmek icin sicak su eklemeliyiz.
yabani cadi Tarih: 16.07.2006 23:23
Arkadaslar ben size standard pilav tarifi verebilirim.Cok basit ve herzaman ayni sekilde sorunsuz pisirebilirsiniz.

Iki bardak pirinci sicak suda yarim saat bekletin.Beklettikten sonra soguk suyla pirinci yikayin.Daha sonra tencerese yagi kavurun ve et suyunu (tabs seklinde) istege göre sehriyede katabilirsiniz kisik ateste yikanmis pirincleri bes dakika kavurun.Iki bardak pirinc kullandigimiz icin iki bardakda su ve tuz ilave etmeliyiz.Tencerenin kapagini yarim saat hic acmadan en düsük isida pisirin.Göreceksiniz harika oluyor.


*Ölcüyü degistirebilirsiniz mesela üc bardaga üc bardak su ne kadar pirinc kullanirsak o kadarda su katin

*Bu türkcemle anlatmaya calistim artik ............
erbaatokat Tarih: 30.05.2006 01:40
evet limon isi gercekten hosuma gitti,ise yariyor.ben onceden pirinci soguk su da bekletirdim sicak suda bekletince daha iyi oldu galiba. utkuongun,sizin tarifinizi de deneyecegim.cok tesekkurler...
missx Tarih: 29.05.2006 15:49
ben pirinci hiç suda falan bekletmem..bol suyla yıkayırım ve çok kavururum..sonra göz kararı su koyup pişiririm..5-10 dakikada demlenince gayet güzel oluyor...
utkuongun Tarih: 29.05.2006 00:06
[COLOR=orangered]MALZEMELER
1 kahve fincanı arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene KADAR çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.

Belki yardımcı olur.Afiyet olsun.
SU-PERISI Tarih: 28.05.2006 23:10
kısık ateşde demlersen tam kıvamında olur. bir iki damla limon sıkarsanız pirinçler ben beyaz olur.