Gut Hastalığına Karşı Doğal Çareler

Son güncelleme: 15.01.2011 15:20
  • Gut Hastalığına Bitkisel Tedavi - Gut Hastalığına İyi Gelen Bitkiler - Gut Hastalığına Karşı Doğal Yöntemler

    Gut rahatsızlığı dünya çapında birçok kişiyi etkisi altına alan bir rahatsızlıktır. Rahatsızlık ani ağrı, şişme, sıcaklık hissi, kızarıklık ve etkilenen eklemde hassaslık ile karakterize edilen bir çeşit arterit yani eklem yangısıdır. Gut hastalığı genellikle büyük ayak barmağındaki eklemleri etkiler. Bununla birlikte rahatsızlığın belirtileri tüm ayakta, ayak bileğinde gözlemlenebilir. Gut atağı genellikle 5 ile 10 arasında değişir. Buna rağmen rahatsızlığın belirtileri daha uzun süreli olarak da gözlemlenebilmektedir. Rahatsızlığın nedeni vücutta biriken asit kristallerdir. Bu asit kristaller asparagus, mantar, ringa balığı ve hamside bulunur.

    Gut rahatsızlığının medikal yöntemlerle tedavisi mümkündür. Rahatsızlığa karşı doğal çareler de günümüzde oldukça popülerleşmiştir. C vitamini yıllardır soğuk algınlığı gibi bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır. C vitamini ayrıca gut rahatsızlığının tedavisinde de etkilidir. C vitaminin gut rahatsızlığı olanlarda ürik asit seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Eğer böbrek rahatsızlığınız bulunuyorsa C vitamini alımına başlanmadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

    Kiraz da gut rahatsızlığına karşı doğal bir çare olarak düşünülmektedir. Doktorlar genellikle hastalarına günde 1 veya 1 buçuk kap kiraz yemelerini önerirler. Yapılan çalışmalar kirazın C vitamini gibi vücuttaki ürik asit seviyesini düşürdüğünün saptamıştır. Ayrıca kiraz iltihapları sökmeye yardımcı etkiye de sahiptir.

    Gut rahatsızlığı karşı en iyi doğal çare düzenli bir diyettir. Purin bakımından zengin gıdalar tüketmek vücuttaki ürik asit seviyesini yükseltir. Bu nedenle purin seviyesi bakımından düşük gıdalar diyetlerde tercih edilmelidir.
#15.01.2011 15:20 0 0 0