Diyet yaparken bronzlaşmaya ne dersiniz

Son güncelleme: 16.01.2011 00:21
  • Havuç, sağlık ve güzellik için gerçek bir nimet. Cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken güzel bir bronzluk için de zemin hazırlıyor. Üstelik az kalori içeriyor.

    Havuç, her mevsimde kolay bulunabilen bir sebze. Çiğ ya da pişmiş olarak bazen tek başına, bazen de yemeklerde eşlikçi olarak yeniyor. Herkesin kolayca satın alabileceği en ekonomik sebzelerden biri. Diyet programlarının vazgeçilmezi. 100 gramında sadece 34 kalori bulunuyor. Yararları ise saymakla bitmiyor. Sağlığın, güzelliğin, özellikle de pürüzsüz ve ışıltılı bir bronzluğun en doğru adresi.

    Güzelliğin sırrı

    Cildi besleyici maske: 1 havucu temizleyip robotta ezin. 50 gr lor peyniri ve 1 çorba kaşığı mısır nişastası ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze ve boynunuza sürüp yarım saat bekletin. Ilık su ile durulayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

    Işıltılı cilt için: 1 havuç ve yarım elmayı robotta ezin. Yarım limon suyu ve yarım portakal suyunu ilave edip karıştırın. Bu şifalı suyu her sabah kahvaltıda için.

    Pürüzsüz ve ışıltılı bir bronzluk maskesi: 10 çorba kaşığı havuç suyunu 5 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp banyodan sonra tüm vücudunuza masaj yaparak sürün. Pürüzsüz ve ışıltılı bir bronzluk sağlar.

    Güçlü betakaroten etkisi

    Güneşi ve bronzlaşmayı hepimiz seviyoruz. Ancak güneşle dost olmanın bir yolu da bol betakarotenli sebzeler tüketmekten geçiyor. Havuç değerli bir betakaroten kaynağı.

    Organizmada karaciğer tarafından A vitaminine dönüştürülen betakaroten, cildi nemlendirip besliyor. Her türlü cilt sorununu çözümlüyor, antioksidan etkili olduğu için güneşten koruyor ve sağlıklı bir bronzluğa zemin hazırlıyor. Cildi nemlendirerek, bronzluğu artırıyor. Günlük betakaroten ihtiyacımız 700 mcg, oysa 100 gram havuçta tam 1.148 mcg betakaroten bulunuyor. Havuç hazmı kolaylaştırıyor, adeti düzenliyor, kanserden koruyor, cildin erken yaşlanmasını önleyerek kırışıklıklarla savaşıyor. Bağırsakların işlevini dengeliyor, annelerin süt verme döneminde sütü artırıyor.

    Havucun tüm besinsel değerlerinden yeterince yararlanmak için çiğ olarak yiyin. Ancak soyduktan ya da suyunu sıktıktan sonra bekletmeyin. Çünkü hava ile temas edince hızla okside olarak bazı vitaminlerini kaybediyor. Uzun süre piştiği zaman B1, B2 ve PP vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir, sodyum ve potasyum gibi mineralleri kayba uğruyor. Bu konuda uzmanlar ayrı görüşleri savunuyor. Kimine göre havuç piştikçe içeriğindeki kanser önleyici maddelerin değeri ikiye katlanıyor.

    Yağ gerekli

    A vitamininin organizma tarafından özümsenmesi için yağ gerekiyor. Bu nedenle havucu et, balık, peynir eşliğinde ya da üzerine biraz zeytinyağı gezdirip yiyin. Suyunu içmeyi tercih ederseniz birkaç damla zeytinyağı ilave edin.

    Günde 4 havuç

    Herşeyin fazlası zararlıdır. Havuç yararlı bir sebze ama fazlası da zararlı olabilir. Bu diyeti uygularken günde en fazla 4 havuç yiyin. Çünkü aşırı betakaroten alımı baş ağrısına yol açabilir, karaciğeri yorabilir.

    Kanı temizliyor

    Havuç diyetinin bir diğer güçlü yanı da zengin sebzeler içermesi. Sebze yemeklerinin çok az pişirilmesi gerekiyor. Sebzeleri yağlanmış teflon tavada hafif soteleyerek veya ızgarada közleyerek hazırlayabilirsiniz. Salatalara sadece biraz limon suyu gezdirin. Günde 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz. Yemek aralarında ani açlık duygusuna kapılırsanız, 1 kase yoğurt veya 1 meyve yiyin. 1 bardak greyfurt suyu da içebilirsiniz. Sabahları havuç suyuna elma suyu da ilave edebilirsiniz. Günde en az 8 bardak su için. Çay ya da kahve yerine bitki ve meyve çayları için.

    Bol su, lif, vitamin ve mineral içeren bu diyet, bağırsak işlevini düzenleyerek, organizmayı toksinlerden arındırıyor. Kanı temizliyor, cildi içerden besleyerek tazeliyor ve ışıltılı bir görünüme kavuşturuyor. Kalıcı bir bronzluk sağlıyor.
#16.01.2011 00:21 0 0 0