Testere Tanıtımı

Son güncelleme: 23.01.2011 18:18
  • Testere, 2004 yılı yapımı bir psikolojik gerilim filmidir. James Wan tarafından yönetilmiş, James Wan ve Leigh Whannell tarafından yazılmıştır.

    İlk olarak, Sundance Film Festivali'nde, Ocak 2004'de gösterilmiş, daha sonra aynı yıl vizyona çıkmıştır. Testere I filmi 29 Ekim 2004' de vizyona çıkmış olup; devam filmi, Testere II 28 Ekim 2005 ve diğer devam filmi Testere III 27 Ekim 2006'da vizyona çıkmıştır. Testere serisinin bir sonraki devam filmi Testere IV ün çekimleri 30 mayıs 2007 itibariyle sona ermiş film 26 Ekim 2007 tarihinde vizyona girmiştir.Yönetmen koltuğunda yine Darren Lynn Bousman oturuyor.Tobin Bell tekrar Jigsaw rolüyle kamera karşısına geçecek.Testere hayranları serinin 4. filmindenden kafalarında birçok soru işareti ile ayrıldı. Bu sorulara cevap bulabilmek umuduyla serinin devamının çıkmasını bekliyorlar. Testere V 24 Ekim 2008'de gösterime girdi. Büyük ilgi duyan bu filmin serisi devam edeceğe benziyor. Serinin 6.filminde de insanlar ölümle burun buruna geliyor ve oyunun taşları yerine oturuyor. Gösterim tarihi olarak 23 Ekim 2009 olarak ön görülüyor.Yapımcılar Testere XII ye kadar isim hakkını almış durumdadır. Ayrıca filmin yeni nesil konsol ve PC'lere oyunu hazırlanmakta ve VII.(7) seri 3D teknolojisi kullanılarak çekildi. 22 Ekimde sinemalarda olacak




    Hikaye [değiştir]
    Uyarı: Yazının devamı, eserin konusu hakkında ayrıntılı bilgi içermektedir.


    Fotoğrafçı Adam Faulkner ağzına kadar su dolu bir küvette uyanır. İçinde olduğu oda kullanılmayan bir banyodur. Acımasızca düzenlenmiş bir oyun burada başlamaktadır. Diğer kurban ise Lawrence Gordon adında bir cerrahtır. Her ikisi de ayak bileklerinden boru tesisatına zincirlenmiş durumdadırlar. Yer yatmakta olan bir ceset ise elinde mikrokaset kayıt cihazı ve bir Altıpatlar tabanca tutmaktadır. Ceset bu iki adamın arasında bulunmaktadır ve uzanamayacakları kadar uzaktadır. Lawrence ve Adam ceplerinde "Beni Oynat" yazan teypler bulur. Adam bu banyodan kaçması gerektiğini söylerken Lawrence ise Adam'ı saat 6'dan önce öldürmesi gerekmektedir yoksa Lawrence'ın karısı ve kızı öldürülecek ve kendisi de bulunduğu yerde ölüme terkedilecektir. İpuçlarını takip ederek iki tane demir testere bulurlar ancak testerelerin hiçbiri zincirleri kesecek kadar keskin değildir. Adam bu asabiyeti yüzünden testerini kırar ve atar. Lawrence'ye göreyse bu testereler zincirleri kesmek için değil kendi ayaklarını kesmek için gönderilmiştir.

    Lawrence kendisini esir edenin Jigsaw Killer (Bulmaca Katili) olduğuna karar verir. Kurbanlarının derisini yapboz bulmacalar şeklinde kestiğinden adı böyle kalmıştır.Bir çeşit Uyarı filmidir.



    Alıntıdır
#23.01.2011 18:18 0 0 0