MALZEMESİ

2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet sarmısak (dövülmüş)
Yarım yemek kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon

TARİF
Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır.
Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır.
Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır.
İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz.
Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3343
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 13:58
PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:07
teşekkürler ellerine sağlık
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:57
sunum için teşekkürler...
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:21
paylasim icin tessekürler
unique Tarih: 22.10.2006 20:51
eline emeine saglik
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 22:20
Ellerine Saglik
refik Tarih: 09.06.2006 12:10
paylaşımların için teşekkürler SU-PERISI