MALZEMESİ

2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet sarmısak (dövülmüş)
Yarım yemek kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon

TARİF
Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır.
Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır.
Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır.
İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz.
Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3374
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 12:58
PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:07
teşekkürler ellerine sağlık
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 09:57
sunum için teşekkürler...
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:21
paylasim icin tessekürler
unique Tarih: 22.10.2006 19:51
eline emeine saglik
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 21:20
Ellerine Saglik
refik Tarih: 09.06.2006 11:10
paylaşımların için teşekkürler SU-PERISI