Akıllı ilaçlarla yan etkiye son

Son güncelleme: 03.06.2006 13:06
  • Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr Nazmi Özer, özellikle kanser tedavisinde kullanılacak olan akıllı ilaç yöntemiyle daha az dozda ilaçla daha etkin tedavinin mümkün olacağını kaydetti.
    2-3 yıl içinde kullanılacak

    Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr Nazmi Özer, yalnızca hastalıklı molekülü hedef alarak tedaviyi amaçlayan akıllı ilaçların, 2-3 yıl içinde kullanılmaya başlayacağını söyledi. Özer,
    Eğer bir hastalık karaciğerdeyse ilaç sadece karaciğere gidiyor ya da beyindeyse beyine gidiyor. Sanki postaya verdiğiniz bir mektup gibi, üzerine adres yazmışsınız gibi o dokuya özgü bazı özellikleri keseciklerin üzerine koyuyoruz ve bu adres gibi davranarak, o dokuya gidiyor. Dolayısı ile de çok düşük dozlarda olduğu için kişilerin hastalığa uğramasını engelliyor dedi.

    Zarar en aza indirilecek


    Özer, kanser başta olmak üzere birçok hastalıkta kullanılacak olan bu ilaçlar sayesinde, ilaçların vücuda verdiği zararın önüne geçilerek, daha az dozlarla daha etkili tedavinin sağlanacağını belirtti. 24-29 Haziran 2006 tarihlerinde İstanbulda düzenlenecek olan uluslarası bir kongrede akıllı ilaç çalışmalarının masaya yatırılacağını söyleyen Özer, Türkiyedeki eczacılık fakültelerinde bu yönde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
#02.06.2006 08:42 0 0 0
  • akıllı ilaçlar piyasaya çıktıgında çok iyi olacak,diger dokulara zarar vermeyip sadece o bölgeye etki yapacak, 2-3 yıl içinde uygulanabilir hale gelirken, piyasalara 10 yıl sonra çıkabilecekmiş.İnşallah bir an önce çıkar
#03.06.2006 13:06 0 0 0