Malzemeler
1 kg semizotu
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 kahve fincan pirinç
1 kesme şeker
tuz
Hazırlanışı
Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin. Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin. Tuz, şeker, semizotu ve pirinci idave edin.
Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin.
Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 592
favori
like
share
COCO Tarih: 23.04.2008 23:11
Vallahi bu yemek tarifleri kisima girdimmi hemen kilo aliyorum.Semizotu cok faydali bayilirim sag yaglisi da olur.Tesekkürler iyilik melegi.
avril_lavingne Tarih: 19.04.2008 19:37
güzel olmuşş
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:51
SAOLLL TSK
ozlems_o Tarih: 07.06.2006 18:35
çok güzel bir yemeğe benzio :3:

teşekkürler verdiğin tarif için