Selçuk Üniversitesi - Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Son güncelleme: 01.02.2011 12:48
  • Selçuk Üniversitesi myo - Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu iletişim - selçuk üniversitesi myo - myo
    Tarihçe

    Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilim1er Meslek Yüksekokulu Üniversitemizin en eski Yüksekokullarından birisidir. 1975 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu olarak kurulmuştur. 1980 yılında Yabancı Diller Yüksekokuluna İşletme-Muhasebe programı eklenmiştir.

    1982 yılında YÖK Kanunu ile Yüksekokullar Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Üniversitelere intikal etmiş ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Konya Meslek Yüksekokulu olarak Selçuk Üniversitesine gelmiştir. Konya Meslek Yüksekokulu, Teknik, Sosyal ve Sağlık programlarından oluşan bir Yüksekokul olarak 1990 yılında üç Meslek Yüksekokuluna ayrılmıştır. Okulumuz 1990 yılından bu yana Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu adı altında S.Ü. Alaeddin Keykubat Kampüsünde Öğretim ve Eğitim Hizmetini sürdürmektedir.
    Genel Bilgi

    Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Üniversitemizin en eski birimlerinden birisidir. İlk defa 1975 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu olarak kurulmuştur. Yüksekokulumuz yalnızca yabancı dillerde eğitim verirken 1980 yılında bünyesinde işletme-muhasebe programları da açılarak eğitim vermeye devam etmiştir.

    1982 yılında Yüksek Öğretim Kanunu gereğince yüksekokullar üniversitelere bağlanmış bunun neticesinde ise 'Konya Meslek Yüksekokulu', Selçuk Üniversitesi'ne bağlanarak Sosyal Bilimler, Teknik Bilimler ve Sağlık Bilimleri bölümleri adı altında 1990 yılına kadar eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1990 yılında Konya Meslek Yüksekokulu ismi kaldırılarak Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu isimleri altında yeniden yapılandırılmıştır.

    Bu yapılanma sonucu Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretimini 1990-2001 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat kampüsündeki Rektörlük idari binasında sürdürmüştür.

    Bu yapılanma ile beraber yüksekokulumuz bünyesinde;
    - Büro Yönetimi ve Sekreterlik
    - Turizm ve Otel İşletmeciliği
    - Pazarlama
    - Adalet
    programları açılmıştır.

    Yüksekokulumuz 2001-2002 Eğitim-Öğretiminden itibaren halen hizmet vermekte olduğu kendi binasına taşınmış, fiziki durumu iyileştirilen yüksekokulumuza piyasa şartları dikkate alınarak ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere:
    - Bankacılık ve Sigortacılık
    - Dış Ticaret
    - Halkla İlişkiler
    - Turizm Rehberliği
    - Perakendecilik ve Mağaza Yönetimi
    - Çocuk Gelişimi
    Programları da ilave edilmiştir.

    Tüm programlarımızda normal ve ikinci öğretim yapılmakta olup 2003-2004 eğitim - öğretim yılı itibariyle öğrenci sayımız dört bin sekiz yüz elliye ulaşmıştır. Programa ve öğrenci sayısına orantılı olarak, öğretim elemanımızın sayısı da on sekizden kırk dörde çıkmıştır.

    Yüksekokulumuz öğrencilerinin tamamına bilgisayarlı eğitim verilmekte olup Turizm ve Otel İşletmeciliği programı ile Turizm Rehberliği öğrencilerimiz Yabancı Diller Araştırma Merkezi bünyesinde bir yıl yabancı dil hazırlık eğitimi görmektedirler. Öğrencilerimizin alanlarında daha iyi yetişmeleri için staj yaptırılmaktadır. Ayrıca 2003-2004 döneminde başlattığımız bir uygulama ile başarılı olan on öğrencimize bilgi ve becerilerini artırmaları için yurt dışına gönderilme imkanı sunulmuştur.

    Adres1 : Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Kampüs
    Adres2 : Konya
    Telefon : 0-332- 241 00 68
    Faks : 0-332- 241 00 60

    http://www.sbmyo.selcuk.edu.tr
#01.02.2011 12:48 0 0 0