İbrahim Cici

Son güncelleme: 01.02.2011 14:06
  • İbrahim Cici kimdir - İbrahim Cici resimleri - ibrahim cici hakkında - ibrahim cici biyografi

    Cici tansiyondan öldü
    Günaydın Gazetesi'nin sahibi Kutmangil'i öldüren İbrahim Cici yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçirerek merdivenden düşüp öldü

    Günaydın Gazetesi'nin sahibi Bekir Kutmangili öldürdükten sonra suç makinesi olarak adını duyuran İbrahim Cici'nin, Eskişehir Özel Tip Cezaevi'nde dubleks koğuşunun merdivenlerinden düşerek öldüğü açıklandı. Cici'nin merdivenden inerken yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçirdiği belirtildi.

    noimage

    Aralarında mafya babası Kürşat Yılmaz'ın da bulunduğu 4 kişilik dubleks koğuşta kalan İbrahim Cici'nin önceki gece saat 22.30 sıralarında tansiyonu yükseldi. Cezaevi sağlık görevlisi tarafından tansiyonu ölçülen Cici'ye ilaç verildi. Üst kattaki yatağında dinlenmeye çekilen Cici saat 01.00 sıralarında, fenalaştı. Göğsüne saplanan şiddetli ağrı nedeniyle alt katta oturan arkadaşlarından yardım istemek için merdivenlere yönelen Cici, aniden yere yuvarlandı.

    Yılmaz haber verdi
    Aşağıdaki bölümde oturan Kürşat Yılmaz ve diğer iki mahkum gürültüyle yerlerinde fırladılar. Cici'nin yerde yattığını gören Kürşat Yılmaz gardiyanlara haber verdi. Hemen hastaneye kaldırılan Cici'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Geniş güvenlik önlemleri alınan Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside Cici'nin ölüm nedeni kalp krizi olarak belirlendi. Cici'nin başında düşmeye bağlı yara izi olduğu öğrenildi. Ancak Cici'nin yakınları İstanbul'da tam teşekküllü bir hastanede ikinci bir otopsi talebinde bulunacaklarını belirttiler.

    13 Temmuz 1995 tarihinde Günaydın Gazetesi'nin eski sahibi Mehmet Bekir Kutmangil'i bir kömür meselesinden dolayı tabanca ile öldüren ve 30 yıl hapse mahkum olan İbrahim Cici hakkında adam öldürmeye teşebbüs suçlarından 4 ayrı gıyabi tutuklama kararı bulunuyordu. Cici, 6 yıldan beri hırsızlık ve adam yaralama suçlarından cezaevine giren Erdinç Maha, Çoşkun Öztürk, Kemal Güven ve Kürşat Yılmaz ile aynı koğuşta kalıyordu.

    Nuriş'in kabusuydu
    Cici, cezaevlerini cehenneme çeviren Çakıcı-Nuriş kapışmasında tercihini üstü kapalı bir şekilde kendisi de ülkücü olan Çakıcı'dan yana koymuştu. Nuriş, Çakıcı ile girdiği mektup düellosundan sonra Uşak Cezaevi'ne gönderilince Cici, burayı kıskaca almış, sekiz adamını bu cezaevine göndermişti. Nuriş, Aralık 2000 tarihinde bu esrarlı sekiz mahkumun gelişinden sonra, "Cici, beni öldürtmek için adamlarını yolladı' diyerek isyan başlatmıştı. Günler süren isyanın ardından Orhan Cemal Yeşilkaya, Vural Özdemir, Reşat Başçı, Hasan Düz ve Nevzat Kalg

    Cici tansiyondan öldü
    Günaydın Gazetesi'nin sahibi Kutmangil'i öldüren İbrahim Cici yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçirerek merdivenden düşüp öldükış ölmüş, sekiz kişi ise yaralanmıştı.

    Kutmangil'i 8'inci pusuda öldürmüştü
    Yeni Günaydın ve Süper Tan Gazeteleri'nin eski sahibi Bekir Kutmangil'in korumalığını yapan İbrahim Cici, 1990'ların başında patronunun iş ilişkilerine girmeye kalkınca uyuşturucu kaçakçısı Kemal Sarıtaş'ın azmettirmesi üzerine Ayvaz Korkmaz'ın adamları tarafından vurulmuştu. Fransa'ya kaçarak tedavi gören Cici, döndüğünde Kutmangil'den intikamını almak için yemin etmişti. Bu yeminini yerine getirmek için de tam 7 kez Kutmangil'e pusu kurmuş ama başaramamıştı. Sonunda 2 tetikçiyle anlaşarak 23 Mayıs 1995 tarihinde amacına ulaştı. 30 Mayıs 1995'te ise polis tarafından sevgilisi ve tetikçileriyle birlikte yakalandı. Cinayeti itiraf eden Cici 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

    Rıdvan UYSAL- Seyhan SEVİNÇ

    noimage
    noimage
#01.02.2011 14:06 0 0 0