İşte sıkıcı olmayın

Son güncelleme: 03.06.2006 14:04
  • İş kıyafetlerinizde monotonluktan kurtulmak mı istiyorsunuz? İşte sıkıcı ve tekdüze iş kıyafetlerinizi şenlendirmenin altı yolu! Unutmayın şık olmak için siyahlara gömülmeye gerek
    yok!

    noimage

    Hayatın kendisi tekdüze aslında. Sabah kalk, giyin, işe git. Üstelik günün çoğu ofiste geçiyor ve ne giydiğiniz de, hem işteki imajınız, hem de günü nasıl geçireceğiniz açısından önem taşıyor. Oysa çoğumuz işin kolayına kaçıp, koyu renk takımları çekiveriyoruz. Böylece fazla uğraşmaya gerek kalmıyor. Öte yandan hayat tekdüze, iş tekdüze, bir de giysiler tekdüze olunca, insanın enerjisi çekiliyor. Bu durumda neden bir değişiklik yapıp, ofis hayatınıza renk katmıyorsunuz?

    İşte 6 öneri...

    İhtiyacınız olan şey: Renk. Eğer çoğunlukla nötr renklerde giysiler giyiyorsanız, tarzınızı geliştirmenin en kolay yolu giyiminize biraz renk katmaktır. Örneğin ceket, hırka ya da bluzunuzun altına parlak renkli bir şeyler giyebilirsiniz. Ayrıca renkli kıyafetlerş, büyük çantalar, parlak kemerler, uzun kolyeler, renkli eşarplar ve sallantılı irice küpelerle
    birleştirevilirsiniz. İşte iş kıyafetleriniz için bazı renk önerileri:

    Eğer kahverengi giyiyorsanız: Kobalt mavisi ya da turkuaz renginde takıları deneyin.
    Eğer siyah giyiyorsanız: İnce sarı bir kemer ve sarı topuklu ayakkabılar deneyin.
    Eğer lacivert giyiyorsanız: Kırmızı boncuklu, sallantılı bilezik ve küpeler deneyin.
    Eğer beyaz giyiyorsanız: Ahşap kolye ve bilezikler deneyin.


    Gündelik hayatta giymeyi sevdiklerinizle iş kıyafetlerinizi bileştirin. Sert iş kadını görünümüzü, daha hafif giysi ve aksesuarlarla yumuşatın. Mesela hırkadan sıkıldınız mı? O zaman gömleğinizin üzerine hırka yerine, eşofman üstü tarzında kapişonlu bir üst giyin. Topuklular yerine spor ayakkabıların daha şık tarzda olanlarını tercih edin. İş yerinizde Cuma günleri istediğinizi giymeye izin varsa, o zaman bugünü şık bir kotla geçirebilirsiniz. Kotun üzerine giyeceğiniz üzerinize oturan bir tişört, metalik takılar ve değişik bir ceketle gayet şık olabilirsiniz. Bu kıyafetin altına ise mutlaka kısa topuklu bir ayakkabı giyin.


    Renkler, kumaşlar ve aksesuarlar için endişelenmeyin. Karıştırıp, birarada kullanmak çok da modern. Tabii bu takımlarınızı atmanız gerektiği anlamına da gelmiyor. Mesela lacivert takımınızın pantolonunu, beyaz keten bir ceketle kullanarak, sanki başka ve yeni bir pantalonmuş gibi giyebilirsiniz. Ayrıca haki, yeşil, turuncu ve sarı gibi bahar renklerini giymekten de kaçınmayın. Bunlar koyu renklerle kombine edildiklerinde nefis duruyorlar.


    Çoraplar ve ayakkabılar şıklığınızın göstergesi olsun. Bir kere şu sıkıcı ten renkli, düz opak çoraplardan vazgeçin. Küçük fileli ya da dantel desenli çoraplarla en düz kıyafetler bile modern ve seksi görünür. Ayrıca çoraptan bahsetmişken, ayakkabıları da göz ardı etmeyin. Herkesin kahverengi ve siyah ayakkabı giydiği günler biteli çok oluyor. Bugünlerde parlak renkli ayakkabılar her yerde ve her zaman giyilebiliyor. İşte bazı kombinasyonlar:

    Eğer siyah takım giyiyorsanız: Kobalt mavisi topuklu ayakkabıları deneyin.
    Eğer dar kesimli bir etek, hırka ve inci tonlarında bir üst giyiyorsanız: Parlam pembe babetler giyin.
    Eğer kahverengi bir elbise giyiyorsanız: Kırmızı topuklular giyin.
    Eğer gri bir takım giyiyorsanız: Küçük topuklu lame ayakkabılar giyin.


    Birkaç parça orijinal giysiye yatırım yapın. Ofisinizde ortam çok mu tutucu? Bu durumda bir farklılık yaratmak için ceket, palto ve çantalara yükleneceksiniz. Mesela krem rengi, yeşil, koyu pembe ya da renkli desenli bir ceket veya palto giyin. Bu bahar pek moda olan cesur desenli trençkotlar bu iş için birebir. Ayrıca büyük, şık ve kaliteli bir çantaya yatırım yapın. Çok sevip sonsuza kadar kullanmak isteyeceğiniz bir çanta satın alın ve çok para vermeyi de umursamayın. "Aman canım, o da çanta, bu da çanta" diye düşünmeyin çünkü kalite kendini her zaman gösterir.


    Son zamanların en popüler trendi gömlek elbiseleri deneyin. Bunlar hem kullanım açısından rahat, hem modern, hem de ofiste giymek için ideal.
#03.06.2006 10:51 0 0 0
  • monotonluktan kurtulup biraz hareket ve enerji katmalıyız.teşekkürler özlemcigim
#03.06.2006 14:04 0 0 0