[COLOR=coral]Malzemeler :
1.5 kg, hamsi - 3 su bardağı pirinç - 1/2 su bar­dağı sıvı yağ - l demet maydanoz - 3 adet soğan - l tatlı kasığı karabiber - l çorba kasığı seker - l çay bardağı kuş üzümü - l çay bardağı mısır unu - su.
Hazırlanışı :
Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçtü biri ekle­nerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırı­lır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye ge­lecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgün­ce yayılır. Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Not : Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir. .

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 524
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 20.06.2006 01:11
yapta yiyelim :78: paylasim icin tskler....
SU-PERISI Tarih: 03.06.2006 15:38
eline saglık marab.yemedim ama çok güzel olacagını tahmin ediyorum
casper Tarih: 03.06.2006 13:40
tamam bekliyoss :85:
MaRaBoGLu61 Tarih: 03.06.2006 13:24
Ben Konyaya gelirsem getiririm sizlere Insallah :23:
casper Tarih: 03.06.2006 13:17
ilginç ve güzel bir yemeğe benziyor marab ,
inşallah karadenize gidersem yeme fırsatı bulurum,
eline sağlık,kokusu buralara kadar geldi