Renkli tavuk ve sebze çorbası

Son güncelleme: 08.06.2006 10:40
  • Malzemeler:
    Haşlanmış tavuk eti (derisiz ve kemiksiz) 350 gr
    Soğan 150 gr
    Kereviz 100 gr
    Havuç 125 gr
    Bamya 150 gr
    Sirke
    Dondurulmuş bezelye 150 gr
    Konserve domates 850 gr
    Amerikan pirinci 150 gr
    Tavuk suyu 1.5 lt
    Tuz
    Şeker
    Karabiber

    Yapılışı:
    Tavuğu lokma büyüklüğünde doğrayın. Soğan, kereviz ve havuçları doğrayın. Bamyayı temizleyin ve sirkeli suda bütün olarak birkaç dakika ağartın ve sonra küçük parçalar halinde kesin. Bir sos tavasına bezelyeler, domates (suyuyla), pirinç, tavuk suyu ve tavukla birlikte koyun. Kaynatın ve tuz, bir tutam şeker ve biber atın. Pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda pişirin.
#03.06.2006 15:13 0 0 0
  • teşekkürler, eline sağlık
#08.06.2006 10:40 0 0 0