Gelin Hanım Tatlısı

Son güncelleme: 30.06.2006 15:16
  • Malzeme
    1 kg. incir
    200 gr. kuru üzüm (Çekirdeksiz)
    1 su bardağı toz şeker
    5 adet karanfil (Çok ince dövülmüş)
    1 çay bardağı pirinç (Haşlanmış)
    1,5 su bardağı ceviz içi (Dövülmüş, kıyılmış)
    1 çorba kasığı Bizim Margarin
    1 bardak su
    1 adet havuç (Soyulup, rendelenmiş)
    ½ çay kaşığı tarçın

    Hazırlanışı

    " İncirleri yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su koyun. 5 dakika pişirip, süzün.
    " Pirinç, havuç, karanfil, ceviz içi ve bir çorba kaşığı şekeri bir kap içinde elle karıştırarak, fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
    " İncirleri kenarından yarıp açın ve içine yuvarlanmış malzemeden koyup, kapatın.
    " Yağladığınız fırın kabına dizin ve su ile sekeri ilave edin.
    " 1 dakika kaynatıp, incirlerin üzerine dökün.
    " 10 dakika fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

    Not : İstenildiğinde Hindistan cevizi, çekilmiş yeşil fıstık ya da kremşanti ile süslenebilir.
#04.06.2006 14:15 0 0 0
  • çok ilginç bir tarif,
    teşekkürler perim
#04.06.2006 17:46 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#14.06.2006 11:12 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:16 0 0 0