Malzemeler

1 su bardağı nohut
1 su bardağı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 soğan
1 kereviz
Tuz
Yapılışı

Kerevizi ve soğanı ince ince kesin. Tavada kızdırdığınız yağda, her ikisini birden gevrekleşinceye kadar kavurun. Nohutu haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderde püre haline getirin. Ardından kereviz-soğan karışımına ekleyin. Yulaf kepeğini ve tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye boşalttığınız nohutlu karışımı önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 30 dakika pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 536
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 20.06.2006 01:51
nohutu sevmem :18: ama yinede ellerine saglik