Kendime en uygun ruju nasıl bulabilirim?

Son güncelleme: 23.06.2006 18:25
  • Sizce uzun süredir markasını, numarasını ya da tonunu değiştirmediğiniz rujunuz, sizin için gerçekten en uygun olanı mı, yoksa üzerinizde en fazla alışkanlık yaratan mı?

    Birçok kadın bu sorunun cevabını tam olarak bilmeden yıllardır aynı renk ruju kullanmaya devam ediyor. Çünkü, güzelleşmek için kozmetik ürünü almaya karar veren bir kişi parfümerilerde çalışan satıcıların uyarılarına ya da övgü dolu sözlerine çok çabuk aldanabiliyor. Üstelik saç ve cilt rengimizi, tarzımızı düşünmeden, beğendiğimiz ünlülerin dudaklarındaki rujun rengi de kendi seçimimizi kolaylıkla etkliyebiliyor. Oysa kişinin kendine en uygun ruj rengini belirleyebilmesi için öncelikle bir takım tekniklere kulak asmak gerekiyor.

    1- İnsanlar ten, cilt ve göz renklerine göre sıcak ve soğuk renkli kişiler olarak iki gruba ayrılıyor. Ruj almadan önce, sıcak mı yoksa soğuk tonlu mu olduğunuzu belirlemelisiniz.

    Soğuk tonlu kişiler: Saç rengi kahverengi ya da siyah, gözleri mavi veya kahverengi, ten renkleri ise koyudur. Soğuk tonlu kişiler, mavi veya kırmızı alt tonlara sahiptir. Bu kişiler kırmızı, pembe ve mor tonlarında rujları tercih etmelidirler.

    Sıcak tonlu kişiler: Saç rengi açıktır. Sarışın/ açık kumral kişilerin bulunduğu bu gruptakilerin gözleri yeşil, yeşil-mavi ya da eladır. Sıcak tonlu kişiler, altın rengi ve sarı alt tonlarına sahip olduklarından bronz, şeftali, turuncu, tarçın rengi ve kahverengi ruj kullanmalıdırlar.

    2- Rujunuzun veya cildinizin temel tonunun hangisi olduğuna karar veremiyorsanız, deneyip görmelisiniz. Örneğin pembe ruj soğuk tonlu kişilerin teninde hafif morumsu bir hal alır. Bunun gibi daha bir çok ipucu seçtiğiniz rujun size uygun olup olmadığını anlamanızı sağlar.

    3- Dolgun dudaklara sahipseniz, mat tonları tercih edin. Fakat dudaklarınız inceyse göz yanılsaması ile daha kalın görünmesi için, ruj sürdükten sonra dudaklarınıza parlatıcı sürün.

    4- Gün içinde kullandığınız rujlarınızın yanı sıra bir de sadece geceye uygun rujlarınız olmalı. Örneğin şarap kırmızısı bir ruj gece davetlerinde oldukça dikkat çekici dururken, gündüz kullanmında olumsuz bir görüntüye neden olabilir.

    5- Dudaklarınıza bir miktar seksilik katmak için, ruj sürmeden önce rujunuza uygun renkte bir kalemle dudaklarınızı çerçeveleyin. Dudak yapınız ince ise aşırıya kaçmamak koşuluyla çerçeveyi dudaklarınızın hafif dışına taşırarak çekebilirsiniz.

    6- Dudak kalemlerinizin ucunun mutlaka iyi açılmış olmasına özen gösterin. Aksi halde dudağınızın kenarına çekeceğiniz hat gereğinden kalın olabilir.

    7- Doğal bir görüntü elde etmek istiyorsanız, kalemle çerçeveledikten sonra dudağınıza yalnızca lipstik sürün.

    8- Dudağınızdaki rujun ojenizle ve göz makyajınızla uyumlu olmasına dikkat edin. Dudağınızdaki ruj teninize uysa bile ellerinizle yaratacağı zıtlık, tüm çabalarınızı boşa çıkarır.
#05.06.2006 23:54 0 0 0
  • verdiğin bilgiler için sağol ben soğuk kişiymişim bu arada
#23.06.2006 18:25 0 0 0