Cartel

Son güncelleme: 10.02.2011 21:28
  • Cartel Kimdir - Cartel Resimleri - Cartel Biyografisi - Cartel Hakkında

    Cartel 1995 senesinde Türkiye'de ve Almanya'da büyük ilgi toplayan bir rapcore grubudur.

    Grup, Almanya'da üç ayrı rap grubun bir araya gelmesiyle doğdu. Cartel'i oluşturan topluluklar, Karakan, Cinai Sebeke ve Erci E'dir. Karakan'ın üyeleri Alper Ağa ve Kabus Kerim olarak tanınır. Cinai Şebeke'nin üyeleri ise M.Ali (Emali), Babalu (Ichibaba), Olcay (Ole) ve İnceefe ( Çelikbilek Apo) olarak tanınır.

    Grubun "Cartel" adındaki albümü ilk önce Avrupa'da yayınlandı (PolyGram Music). Kısa zamanda Avrupa'da medyanın dikkatini üzerine çeken grup hakkında MTV müzik kanalında röportajlar yayınlandı. Türk müziğinin sesini dünyaya duyuran nadir topluluklardan birisidir.

    "Cartel" adlı albümden sonra üç ayrı grup yollarını ayırdı ve solo çalışmaları başladı. Bozuştukları söylense de halen arkadaşlıkları sürdüğü düşünülüyor. 1997 senesinde Karakan ve Erci E solo albümlerini çıkardılar. Özellikle Karakan beklediği ilgiyi bulamayınca Türkiye müzik piyasasından çekildi. Erci E daha sonra bir albüm daha çıkardı ama sesini fazla duyuramadı.

    Cartel'in kurucusu olan Alper Aga'nın 2008 haziran'ında Dream tv ye verdigi röportaj'ında yeni albüm müjdesini verdi..

    Cartel'in dağıldığından söz ediliyor bu bilgi yanlıştır, bu üç grup seslerini duyurmak için birleşmişlerdir daha sonradan ayrılmaları planlı bir olaydır. Zaten Cartel kelimesinin anlamı çok büyük holdinglerin birleşmesinden sonraki sıfatdır.Cartel gelmiş geçmiş en ünlü gruplardan biridir.

    Alper Ağa, Erci E, M. Ali, Peter Ole Jess ve Ichibaba (Babalu) dan oluşan Cartel, 14 yıl aradan sonra ilk kez maNga'yla beraber unutulmayacak bu ilk performanslarıyla Rock'n Coke sahnesinde yer aldı.

    2010'da yeni albümü çıkacak olan grupta yeni albümde Kabus Kerim ve Cinai Şebeke'nin eski üyesi İnceefe yer almıyor.

    maNga'yla beraber 2010'da karma adı altında yeni bir albüm çıkaracak olan grup sevenlerini merakla bekletmektedir.

    https://www.main-board.com/unluler/514697-cartel-resimleri.html#post4561450
#10.02.2011 21:27 0 0 0
  • Yazan ellerine küvvet can saolasan...
#10.02.2011 21:28 0 0 0