Malzemeler

2 adet yufka

½ bardak su

½ bardak sıvı yağ

1 adet tavuk göğsü

100 gr iri rende ceviz içi

2 çorba kaşığı kekik
Yapılışı

Yufkanın birini, masa veya tezgah üstüne açarak, sıvı yağla karıştırılmış suyun yarısını yufkanın üzerine serpin. Diğer yufkayıda üzerine kapayın. Geri kalan sıvı yağ ve suyuda üzerine dökerek, kenarlarını içeriye katlayıp, dikdörtgen hale getirin. 180 dereceye ısıtılmış fırında, hafif pembeleşene kadar fırınlayın. Tavuk göğsünü haşlayarak pişirdikten sonra, bıçakla ufak parçalar halinde doğrayın. Rende ceviz ve kekikle harmanlayarak, iç harcı tamamlayın. Kızarmış yufka üzerine, sıcak tavuk suyu döküp yufkaları yumuşatın. Soğuyunca, hazırlanan iç harcı, yufkaların üzerine yayıp, kenardan yuvarlayarak sıkı bir rulo haline getirin.(Hazırlanan bu tavuk böreği, derin dondurucuda saklanabileceği gibi derhalde pişirilebilir.) Pişirmeden önce rulonun üzerine yogurt sürünve yağlanmış tepside 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın.
Dilim dilim kesilerek sıcak servis yapın.



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 481
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 20.06.2006 01:52
Ellerine Saglik