Malzemeler

300 gr. bezelye
200 gr. pazı yaprağı
1 sap Pırasa
½ kuru soğan (yaklaşık 50 gr.)
50 gr. tereyağı
100 cc. zeytinyağı
1 çorba kaşığı safran
1 tatlı kaşığı domates Salçasız
Yapılışı

Yaklaşık 1 litre tuzlu suda iç bezelyeleri yumuşayıncaya kadar 40 dakika haşlayın.Pırasayı halka halka,Soğanı ince yemeklik,pazıları ufak parçalar halinde doğrayın.Zeytinyağın yarısı ve tereyağı ile domates salçasını da koyarak sebzeleri kavurun.Haşlanmış bezelyelerin yarısından fazlasını blenderden geçirerek püre getirin ve püreyi ,tane bezelyeleri suyu ile birlikte kavrulmuş sebzelerin içine katın ve safranı da koyarak ateşte çok az çevirin Tuz ve karabiberini unutmayın
Servisten sonra her bir çorba kasesine kalan zeytinyağından bir miktar dökün
İstenirse ince kıyılmış dereotu ile de çorba süslenebilir


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 366
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:12
Ellerine Saglik
refik Tarih: 12.06.2006 11:10
paylaşımların için teşekkürler
demet Tarih: 08.06.2006 17:10
ellerine sağlık)