Malzemeler

½ kg ıspanak veya pazı
1 demet taze soğan
200 gr ebegömeci
100 gr dalagan otu "ısırgan"
100 gr gelincik otu
100 gr arap saçı veya bir demet dereotu
2 su bardağı un
½ su bardağı zeytinyağı
Yapılışı

"İzmir - Urla yöresine özgü bir ot yemeği. Bu yemekte bol miktarda değişik tadlarda ot kullanılmaktadır"
Un içine yeterince su ve çok az tuz ilave ederek akışkan boza kıvamında bir hamur elde ediniz. Bu hamuru mixerle çırparak da yapabilirsiniz.
Çalkamayı pişireceğiniz fırın tepsisini ve Pyrex kabı iyice yağlayınız. Yumuşak hamurun yarısını tepsinin ortasına dökünüz. Hamur kendi kendine tepsi içine yayılır.
Otları güzelce yıkayınız süzünüz ve ince doğrayınız. Tuz karabiber ilave edip elinizle güzelce harmanlayınız. Fazlaca olmamak şartı ile otları adeta yoğurunuz. Ot karışımını, ortasında yumuşak hamur bulunan tepsiye bastırarak yayınız. Bu esnada otlar hamur içine karışır ve hamur el tazyiki ile tepsinin kenarlarına kadar ulaşır.
Kalan yumuşak sulu hamuru da otların üstüne kaşıkla gezdirerek dökünüz. Otların bütün yüzeyinin hamurla kaplanmaması, ot yeşilllerinin görünmesi gerekir. Kalan zeytinyağını da kaşıkla gezdirerek çalkamanın üzerine ilave ediniz.
200 dereceye ısıtılmış fırının orta katında 25-30 dakika fırınlayınız. Alt üst kızardıktan sonra Sıcak servis ediniz.
Arzu edenler üzerine yogurtta dökebilirler.


Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1799
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 12:48
ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:13
Ellerine Saglik
TUANA Tarih: 10.06.2006 23:24