Malzemeler

250 gr. un (hamurun kıvamına göre biraz az veya fazla olabilir)
4 silme çorba kaşığı irmik
1 bardak dolu çırpılmış yogurt (200 cc.kadar)
½ bardak sıvı yağ (100 cc.)
Bir çimdik tuz
1 tatlı kaşığı karbonat (Avucuna alıp üzerine köpürene kadar limon sıkarak, hamura katın)
25  30 adet badem veya çam fıstığı
Şurup Malzemeleri
500 cc su
400 gr toz şeker
Yapılışı
Badem veya çam fıstığı haricinde, diğer malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin.
Yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, iri ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturup, avuç içi ile ezerek, ortasına parmakla bir çukur yapın. Şekerpare görünümündeki hamurları, yağlanmış tepsiye veya döşediğiniz yanmaz fırın kağıdına birer cm. aralıkla dizin. Daha önce kavurarak kabuklarını çıkardığınız çam fıstığı veya bademi çukurlara yerleştirin.
200 dereceye ısıtılmış fırının orta katında yaklaşık 15-20 dakika, hamur pembeleşene kadar tutun. Kaynar su içinde eritilerek sogutulmuş şeker şurubunu; fırından çıkan tepsi içindeki tatlının üzerine, soğuk olarak dökerek, diğer bir tepsiyi üzerine kapayın. (Önce şurup fazla bile görünse tatlılar şurubu emecektir.)
Lezzet ve süsleme yönünden hindistan cevizi rendesi veya servis esnasında kaymak ilave edin.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 673
favori
like
share
hhadise Tarih: 23.12.2009 10:09
güzel
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:42
bu tatlilarin isimleri neden bukadar ilginc :20:

paylasim icin tskler
refik Tarih: 14.06.2006 12:09
paylaşımların için teşekkürler güzel bir tarif